Avkommor!

Nu snöar det igen! Det blir trots allt hopp en lång och jobbig vinter!
 
Jag har glädjen att få information från ponnyköpare runt om i världen hur det går för mina uppfödda ponnyer eller från hingstarnas avkommor!
Man kanske kan tycka att har man sålt så har man, men så är det inte i uppfödarens fall, vi föder ju upp för att sälja, förse er andra med bra kvalitetsponnyer är ju målet! Då blir man så himla glad när man kan läsa om hur väl ni tar hand om era ponnyer, jobbar dom och matchar fram dom mot nya framgångar!
 
Varför det är viktigt? Jo som uppfödare är det mest slit 7 dagar i veckan :) och som hingsthållare är det den enda sak som räknas, hur bra avkommorna gör sig i sporten! Hingsten kan bara tillgodoräkna sig avkommor som presterar något, en avkomma som är söt och snäll och står i ett stall betyder kanske något för just den personen, men absolut inget för hingsten.
Hingstens avelsvärde höjs bara genom att avkommorna visas fram eller tävlas. Så om ni undrar varför jag sprider bilder på de framgångsrika är just att det är som att få en extra bonus i lönekuvertet för allt slit man lägger ner!
 
KOM IHÅG ATT EN AVELSHINGST ÄR ALDRIG BÄTTRE ÄN VAD HANS AVKOMMOR VISAR!
 
Så därför uppmanar jag er alla, jobba era ponnyer och visa fram dom :)
 
Speyksbosch Dancer har 2012 haft flera otroligt framgångsrika avkommor och det har fortsatt även nu 2013. Hans avkommor kan hoppa något alldeles fantastiskt! En som är duktig och flitig är Felizia Göransson som tävlar Buzz Lightyear e. S Dancer, bilden nedan är från Sveland Cup i helgen, där Buzz nollade även LA hoppning!
 
 
Jag hoppas att vi får fler rapporter under året på avkommor och uppfödningar!
 
En vacker avkomma som vi har sålt, är nu färdig för nya tag och är till salu igen, det är Arhults Playboy e. Leuns Velds Elegant u. EG Phoebe (Power Boy) han finns i Kristianstad trakten.
 
 
Playboy är en ponny som lätt kan gå hela vägen till toppen med rätt matchning!
 
EG Pauli är utlånad en tid till Amanda Avhenlampi Svensson, hon har nu på kort tid kvalat Pauli till MSV genom att rida två godkända MSVC. Grattis Amanda och tack för du tar hand om Pauli åt oss! Bilder kommer!
 
Så skicka gärna in rapporter stora och små så vi kan njuta av era framgångar!
 
Nachlin som visades i Holland på Premiering blev inte godkänd utan det blev endast 4 hingstar av alla tre åringar som visades!
Vi är enormt stolta över hans utveckling och att han visades fram i sånt fantastiskt skick! Tack till Fam Harold Zoet som nu har nachlin till salu!
 
Nu ska jag ut och trotsa det hemska snöoväder som är här :/