Ponnyer som söker nya hem!!

Vi har som jag skrivit tidigare flera fina ponnyer till salu!
 
När det gäller Ridponnyer är Arhults Cordelia e. Speyksbosch Dancer ue Leuns Velds Elegant till salu, till en familj som satsar till toppen!
Cordelia är en oerhört snäll ponny, har fantastiska gångarter, hon har ett register som är svårt att slå! Lätt att hantera, sköta och fixa med! Lätt att lasta.
Hon kommer att gå hela vägen Internationellt, vi har intressenter från Holland, men vill gärna att hon stannar i Sverige och visar upp sig så hennes far kan tillgodoräkna sig hennes framgångar!
 
 
 
På Ridponnysidan har jag ett Ridponny ston till salu!
 
När det gäller dessa ston så är ett varaktigt hem viktigare än priset,
 
Shore Brooks Coco, är otroligt snällt 11 årigt sto som vi köpte som föl från Holland, hon har bästa tänkbara stam för både hopp och gångartsavel.
Hennes föllista;
Arhults Celeste exp till Finland
Arhults Chicago såld hopp häst
Arhults Charlie exp till Holland och är nu framgångsrik i Körning
Arhults Choklad sparad på stuteriet
Arhults Charlyne såld,
Arhults Chanelle såld
 
Coco har inte föl vid sidan och p.g.a familjeskäl är hon ej ombetäckt.
 
Coco *2004 e. Speyksbosch Nando u. Charnel ue. Wester Aikemas Adios - Speyksbosch Nelson toppstamm för den insatte. det känns mycket tråkigt att behöva sälja ett sto som detta men vi måste gå vidare i aveln med hennes dotter nu!
Stamtavlan är full av EM ponnyer och ponnyer tävlande på högsta nivå!
 
Coco är ett snällt men känsligt sto, en fantastisk mamma till sina föl. Ett varaktigt hem är oerhört viktigt för mig och att hon får fortsätta vara avelssto!
 
 
 
 
Birtley Spun Silk welshponny, 4 år e. Eyarth Red Pepper hon påbörjar sin inridning imorgon och vill man vara med och påverka så hör av er nu! Måndag den 1 juni lämnade Silky som flock och har nu börjat sin inridning! Hon tog det hela med ro och vi söker nu en ny ägare som kan när vi är klara fortsätta utbilda Silky! Hon kommer att bli en underbar barnponny!!
ca 127cm hög och stannar som B ponny! Enkel ponny att hantera! Vi köpte henne som föl!
 
 
 
 
 
 
 
Reylem Simonetta welshponny avelssto 7 år e. Cottrell Archimedes u. Millcroft Safari ue Millcroft Royal Lustre
 
Ett underbart sto snäll och enkel på alla sätt, blir en otrolig barnponny vid sidan om ett fantastiskt avelssto. Har alla kriterier som ett sto ska ha.
 
Säljs ombetäckt med någon av våra hingstar. Hingstfölet Arhults Sebastian kan även köpas vid sidan om eller får man henne vid avvänjning. Millie är mörkfux
 
 
Arhults Sebastian
 
 
Sebastian är definitivt ett hingstämne, kan delköpas med oss eller köpa hela, vi vill att han ska födas upp i syfte att visas av seriös person och kommer inte att säljas till buskavel!
 
e. Arhults Waldemar
 
 
Arhults Mary  e. Arhults Waldemar u. Stoak Model ue, Lemonshill Hylight
 
ett fantastiskt långbent stoföl med bästa typ hon säljes nu då vi sparar henne helsyster. Till 5 stjärnigt hem kan även stoet säljas, annars är hon leveransklar runt nyår!
 
 
Arhults Maartin *2014 e. Downland Jaguar u. Arhults Molly(Cottrell Mystery-Stoak Model)
 
Snygg hingståring som kommer att vara en toppen ponny att visa på som hingst eller 3 årstest. Blir B ponny, snäll och gullig!
 
Kan även säljas som delägare!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stougjeshoeve Envoy

Vi har i år en leasad hingst från Holland som ska betäcka våra welsh ston! Envoy kommer ur en guldkantad familj med många många vinnare!
 
Hans pappa Cwrtycadno Cymro e. Eyarth Celebration är nu leasad av Eyarth Stuteriet, förra året var han på Waxwing stuteriet och detta är en hingst av klass!!
Photo Ingrid Delaitre
 
Här är Cymro, en riktig welsh herre!
 
Mamma till Envoy är Stougjeshoeve Especiale ett vinst rikt vackert sto e, Breeton Dai,
 
 
Vi hoppas att dessa lnjer kommer att fungera bra med våra linjer! Båda Jaguar och Waldemar lämnar jättebra typ och elegans, nu ska jag få in lite mer massa! Blir spännande nästa vår!!
 
Här är nu Envoy! 3 år gammal och ska betäcka våra ston! Han har ett under bart coolt temperament och verkar inte hetsa upp sig för så mycket!
 
 
Vi kan ta emot ett par welsh sek B ston till Envoy, maila eller ring till mig!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Föltider!

 
 
Föltider är härliga tider, men också jobbiga tider då man får jobba alla timmar på dygnet, men när fölen tittat ut och allt gått bra är det värt dom timmarna!
 
Vi har nästan fått alla våra föl nu, väntar på vackra Arhults Delight som ska föla ett Pauli föl!
 
Vi fick inte så många föl som vi hoppats på då bl.a Coco kastade tvillingar!
 
Nu är det också nya tider på stuteriet och jag har sagt sålt och dragit ned men måste dra ned ytterligare då min hälsa inte varit den bästa under vintern. Nu finns det möjlighet att köpa någon av våra avelsston både med och utan föl vid sidan!
Vi kommer att betäcka om de flesta, sen är dom till salu dräktiga!
 
Vårt 4 åriga sto Birtley Spun Silk ska vi bärja jobba med nu så inridningen är påbörjad innan hon hittar sin nya familj som kommer att få glädje av denna lilla vackra welshponny!
 
 
 
Arhults Nova är en syster till En av Hollands mest lovande ungponnyer, han vinner tävling efter tävling och ligger bra i fas för sin ålder, han tävlas av en 12 åring!! Nova skadade sig i hagen fick en spark och har aldrig blivit riktigt bra trots operation! Men hon kommer att bli en superfint avelssto. Vi seminerar henne med Speyksbosch Dancer och priset är en mycket låg symbolisk summa för denna stjärna. Ett varaktig hem är det viktigaste för denna svarta skönhet!
 
 
Reylem Simonetta welshponny sek B e. Cottrell Archimedes u. Millcroft Safari(Millcroft Royal Lustre) säljs som avelssto och eller ridponny, hon är lugn o snäll trygg ponny och inridning kan inte vara något som helst problem. Hon har nu hingstföl vid sidan och kan fås ombetäckt! Hingstfölet Arhults Sebastian är e. Arhults Waldemar. Detta föl kan tas tillbaka eller kan stoet hämtas vid avvänjning!
 
 
 
Arhults Mary e. Arhults Waldemar u. Stoak Model (Lemonshill Hylight) är till salu vackert stoföl med bra rörelser! Detta kommer att bli en stjärna!
 
 
 
 
 
Arhults Maartin 1 års hingst e. Downland Jaguar u. Arhults Molly (Cottrell Mystery - Stoak Model) en underbar  snygg hingst som kommer att utvecklas till en vältypad welshponny, han har mycket bra rörselser! Denna ponny ska definitivt visas minst på 3 årstest. Kommer att vara rolig att arbeta med!
 
 
 
Arhults Cordelia 4 år e. Speyksbosch Dancer u. Borghof's Corientje (Leuns Velds Elegant) En underbar D ponny med otroliga gångarter, inriden arbetsvillig, denna ponny kommer att nå toppen med rätt matchning, en ponny för Internationell satsning! Hon säljs enbart till satsande familj! Syster till Riksvinnaren Norrbys Cornetto och den godkände hingsten Arhults Cornelius!
 
 
 
 
 
Kontakta oss via mail eller PM film finns på Nova och Cordelia vid seriöst intresse!
 
Vår vackra Arhults Choklad har åkt på utbildning hos Eva Norrby och ska nu ridas in på allvar, sedan hoppas vi hitta en ryttare till henne!
 
 
Fler bilder kommer under dagen då jag också ska presentera vår nya welsh hingst!!