Riks och utställningar!

Nu börjar det närma sig för Riks, Welsh Riks, hoppas hoppas att vädret blir bättre än det var för några år sedan då Riks var på Axevalla.
Jag ska försöka hinna med att hälsa på Waldemar också när jag besöker den delaen av Sverige. Jag saknar Waldemar och tycker faktiskt att det är jobbigt att ha honom utlånad, så i fortsättningen är det här han kommer att stå i avel.

Vi har haft en konstig sässong, men det har varit lika över hela Sverige och när jag talade med England häromdagen sa dom att det är samma i hela Europa. Det har varit svårt att få ston i brunst och sen svårt att få dom dräktiga. Vi har 3 ridponnyston dräktiga vi borde haft 4 ston faktiskt. Endast 2 welsh ston är betäckta, men vi ska nu i dagarna betäcka Venice tänkte vi.

Vi åker med sek B ponnyer till Welsh Riks, men med oss har vi kompisar som åker med en WPB som är e. Dancer, hon är riktigt snygg!!!

Vi har fått många samtal och mail om Hanassie, tack alla för er omtänksamhet, det är tungt att ta beslut om någons liv, men i detta fallet känns det skönt att Hanassie nu får vila tryggt. Vi hoppas så mycket på vår sista fölunge att den ska fylla det tomrum som Hanassie lämnade.

Elegant har ju inte varit i avel i år, det är det mest märkliga att ingen vill betäcka med honom, nu fick han igår ytterligare en guldbelönad på premiering ett sto vid namn Dinelli var i Svenljunga och blev Diplomsto! Han är en superhingst och har en fantastisk förärvning, han har flera med dubbel diplom i Sverige!!!! Nästa år ska jag betäcka med honom igen!

I år har han haft;
Arhults Playboy guld på hingstpremiering
Prides Super Grace - dubbeldiplom
Dinelli - avelsdiplom!
2007 fick han 5 eller 6 avkommor och detta är resultatet so far.
Vi har ju Arhults Geisha som inte är visad men är ett super sto och skulle få diplom ledigt, men tiden har inte räckt till för oss och därför säljer vi nu våra ridponnyungston till någon som vill ta fram, utbilda eller avla. Ibland får man inse att tiden inte räcker tyvärr och besluten är jobbiga men nödvändiga.
Vackra Vackra snälla Geisha hoppas jag verkligen någon med lite ambition vill köpa. Likaså Lady e. Hanassie är till salu och Nypon som är en fantastiskt trevlig och rar ponny, köper man henne nu kan man få henne betäckt, men då brinner det i knutarna!

Roligt är också att Arhults Creamy Grace är såld till en tjej som ska utbilda henne, Grace är e. EG Pauli och en underbar ponny, Lycka till med henne och vi följer er med spänning.

Pauli har också fått ett svart hingstföl!!! Bilder kommer strax. Jag har varit dålig på bilder men jag ska skärpa till mig. Finns det ingen som vill komma och fota i mina hagar???

Diablo är tillbaka hos familjen Ahvenlampi och rids nu igen, jättekul lycka till med vår gullegubbe!

Det har varit mycket tråkigheter i år och jag har nu blivit inbjuden till att åka till Wales, inbjudan är ständig så jag har nappat ska försöka komma iväg nu i Augusti på en snabbis, skönt att träffa lite nytt folk igen.
Vi har blivit erbjuden att köpa ett avelssto med bästa prefix och ett par föl som har "våra" linjer som jag ska kolla in. Underbart stuteri med massor av sek B ett 100 tal iallafall! Ett annat stuteriet som säljer av ska vi besöka, sen ska vi bara tala welsh welsh welsh... kan en semester bli bättre?
Det är så skönt att träffa uppfödare i andra länder, dom verkar klara av sin avel på ett smidigare sätt, här i Sverige tar folk gärna till intriger och avundsjuka.
Vi har nu bestämt att inte ge bort några fler betäckningar som priser eller gåvor, vi har fått mycket kritik och otacksamhet för det!!! man trodde att när man skänker en fri betäckning eller hjälper någon att få det så billigt som möjligt att betäcka sitt sto skulle slippa sura miner, men nej några personer blir aldrig nöjda så nu har vi tyvärr satt stopp för det! :(.

Vi lämnar fortfarande rabatt till egna uppfödningar och ston köpta hos oss.  

Vår hingst Birtley Merlyn kanske stannar i England ytterligare ett år och blir kvar på Internationella utställningen, han har två ston i år och bägge är dräktiga. Han är en hingst med en del massa och bones som man säger, han rör sig mycket bra! Hans far har nu betäckt många ston i år från kända stuterier så det ska bli kul att följa dom nästa år.

Vi har också ett nytt ridponnysto som kommer i höst, vi är ute efter det föl hon väntar vars far endast verkat i Holländsk NWR avel ett år sedan såld till USA. Prestation när det är som bäst!!! Stoet kan bli till salu nästa sommar när fölet är avvant, eller kommer vi att sälja något av våra andra avelsston!Pauli fölet förmodligen ska han heta Gold Card!Diablo föl Salneke So Fine, sto föl!Diablo och Amanda i träning igen!

Vita Nova's Hanassie RP 153

Vår älskade Hanassie finns inte mer, han blev plötsligt väldigt trött och gammal, åldern och värmen tog den sista gnistan från honom.

Nu ligger han i en vacker dunge nere i skogen, eller springer han på ett grönt fält och letar efter en ny hjörd med vackra ston! En hingst som Hanassie hoppas jag återföds i en ny ponny, en som kan fortsätta det han var bäst på nämligen producera tävlingsponnyer!

Aldrig tidigare har det funnits en hingst av hans kaliber bland Sveriges ridponny hingstar, han producerade den ena tävlingsponnyn på hög nivå efter den andra! massor av avkommor med Internationella meriter.

När Madeleine var i Holland träffade hon Hanassies ryttare, hanassie är själv riden och tävlad så långt upp det går på Nat nivå, fast bäst var han i avelsboxen.

Han har avkommor som är så multi talanger, Bjirmens Wytze som tävlat för Englaska landslaget i dressyr på EM i Polen, han tävlade också hoppning på Internationell nivå men aldrig på EM.
Take IT Easy (Syndicat Linaro) Kooihuster Teak är den enda ponnyn i Europas historia som tävlat i EM i två discipliner nämligen först hoppning sen dressyr!

Jag kan fortsätta i det oändliga och berätta om denna fantastiska individ, men jag ska istället lägga ut massor av bilder på hans avkommor! Strax följer det här nedan. Vi är så tacksamma och lyckliga över att ha varit en del av Hanassies liv, och grattis till er som har en avkomma efter Hanassie eller kan komma över en avkomma, dom är mycket speciella och framgångsrika!

Vi hoppades hela tiden att ASRP hans avelsförening skulle ge honom ELIT här i Sverige, men han fick under sin levnad nöja sig med Dubbelt A premierad.

Foton följer.....

Först på Hanassie, sen på Holländska Ponnyer sen på några av hans svenska avkommor!


Hanassie 24 år gammal

Nya bilder från hagarna!

Underbara sommar! 32 grader i skuggan och betet är som en öken nu suck - pest eller kolera! Vad väljer man??

Nu glädjer jag mig åt att mina blodslinjer jag har köpt in verkar vara poppis, fast jag har dom importeras dom! Cottrell Royal Glance blodslinjer, Millcrofts blodslinjer och nu Weston Moll Flanders blodslinjer och inte att förglömma Stoaks....
Birtley stud fortsätter att ha framgångar! Nu har en bror till vår hingst Merlyn vunnit den ridna klassen, hans namn är Birtley Moonlight, ursnygg u. Stoak Madeleine. Merlyn har också fått en helsyster Marleen!

Waldemar har fått många ston i år och han toppar listan på Arhults hingstar nu, nästa år ska vi ha honom här hemma. Han har endast tagit emot sek B ston.

Nu vill jag att alla ni som kan ska anmäla er till RSF Riks, Dancer och Diablo avkommor samt alla andra med Rid & Sportponnyer. Om allt går som planerat kommer vi dit och visar någon av hingstarna!

Nu kommer en bildkavalkad :) från hagarna och de runda och goa stona och fölen!

Nedan Arhults Dawson e. VN Hanassie


Arhults Dexter e. S Diablo


Arhults Nachlin e. S Dancer


Arhults Venedig e A Waldemar

 Downland Jaguar

Reylem Simonetta "Millie"


Arhults Dexter e. S DiabloArhults Cornelius e. S Diablo


Arhults Charlie e. S Diablo


Arhults Deliciuos e. A Waldemar


Arhults Fideli e. D JaguarBirtley primrose e. Brookhouse Chuckler


 Arhults Royal Glimpse e. D Jaguar

Arhults Geisha e. LV Elegant


 A Geisha & Arhults lady Lovelocks e. VN Hanassie

 Nordys ladies Day "Doris"

Arhults Wendela

Nypon


Venice , Venedig och Glamour


Arhults Felix e. D JaguarFelix och Charlie busar i värmen!Charlie!Ungstona i solen!