Åringarna !

Här är lite bilder igen på våra ettåriga ston!


Gleiniant Vilja!

Arhults Laura Ashley RP e, Speyksbosch Diablo!Hilin Jasmine och Gleiniant ViljaVilja och Jasmine!

Avelsextra!

Ja då har jag konstaterat ännu en gång att Tidningen Ridsport är för halvblodsfolk och ponnyer är något pitoreskt som udda människor sysslar med....

Men visst är det så att ponnyavel om något, är inget man igentligen kan syssla med... när man sen läser hur otroligt dålig Ridsports reporter är och att resercha verkar vara noll! Tråkigt!

I det stora reportage om avel och hur man väljer hingst, fick welshponnyn ett avsnitt, då skriver människan att welsh är så liten endast 108 betäckningar/år?????
Sen har hon förmodligen hört talas om hingsten Heinarth Mr Milligan och att han är bra (vilket han också är) och han fick mest ston av alla welsh hingstar, sen finns det en massa hingstar som betäcker ett eller två ston :))))

Mr Milligan fick 9 ston, och med det toppar han inte welsh utan toppar för 2010 gör vår hingst Arhults Waldemar som fick 15 ston, därefter kommer Downland Wild Fowler med 13 ston.
Speyksbosch Dancer betäckte 10 ston så även han slog reportens rekord!! Sen kostar det mellan 5000-8000 sek att betäcka med en welsh hingst kan man läsa! Bra pris.. undra vem som får det :)

Welsh hingstarna betäckte 437 ston sammanlagt 2010!!! Så inte är dom så små, men vi kan bli större ;)

Sen skrev Eva Jangö en trevlig inlägg på samma sida, och nog stämmer det hon skrev. Nog är det sant om poppis hingstarna, men man får akta sig, det räcker inte med en vacker typ utan blodslinjerna måste stämma ihop! För många linjer fungerar inte!

Ja man blir matt!!  På första sidan kan man läsa att Tyskland tar ridponnyavel på allvar, det kan man lova, här i Sverige ser folk konstigt på en när man nämner ponnyavel, tänk om vi kunde ha en hingst show som den i Tyskland!

Vi har ju varit inbjudna flera gånger till Flyinge för att visa vår Pauli RP 147, det är en rolig känsla att se Madeleine och Pauli bland Peter Ericsson och gänget, vi får alltid rida fram bland hopp ryttarna, dressyr ryttarna har eget ridhus :)))
När vi inte varit där har Pauli och Madeleine visats på storbildTV inför publiken, jätte kul och speciellt, vi har alltid varit ensamma om att vara gäst hingst.

Det finns en film från en av Flyinges hingst show på Paulis sida om ni går in under hingstar, då var han nog just fyllda 5 år när den filmen togs. www.ridponny.net

Det är så lite komersiella hingst shower för alla raser, det skulle finnas ett hingst tåg som var blandat, inte bara halvblod!Så här ser årets planch ut med våra hingstar!

Arhults Cornelius och Arhults Venedig!

Här är lite nya bilder på mina söta pojkar!!!! Vackra Venedig är till salu!Cornelius e.Speyksbosch Diablo u. Borghof's Corientje ue. Leuns Velds Elegant

Venedig e. Arhults Waldemar u. Turfhorst Venice ue. Eyarth Simeon

Cornelius, ur snygg ettårs hingst :)Arhults CorneliusCornelius