Gott Nytt År!

Nu är vi här igen! Nyår och med allt som det för med sig! Detta året har jag ingen hjälp alls utan ska försöka passa på hästarna som går ute själv!
Det är alltid full panik i våra hagar när grannar roar sig med att skjuta upp sina pengar!
Jag förstår fortfarande inte varför det är lagligt att skjuta så, tänk om en raket går in på vår loge då brinner våra hästar inne!!!!!

Jag är ju numera ensam med mina ponnyer och detta faktum gör att vi säljer av väldigt mycket, mer eller mindra alla ponnyer är till salu, så det går bra att höra av sig om det är någon speciell ni är intresserad av! Alla kommer inte ut på annons!

Allt från föl till dräktiga ston !

Arhults Nemo bilderna tagna januari 2011, han är mycket snygg och rör sig otroligt bra!

Nu ska jag skriva lite om Arhults Nemo
e. Vita Nova's Hanassie u. Turfhorst Nancy Crown ue. Coelenhages Lets Be The Best
En snygg hingst som har ett hjärta av guld, han rör sig super och kommer att klara de flesta uppgifter!

Nemo finns på Björnö Slott och det går bra att kontakta Madeleine 070-6466287 så visar hon honom och maila nya bilder!

Jag säljer honom väldigt förmånligt till den som vill utbilda och tävla honom! Här kommer lite bilder på honom som ung! Han blir nu 2011 3 år! Han är alltså född 2008.


Nemo med sin mamma Nancy CrownNemo är en rejäl ponny mycket viktbärande som de flesta av Hanassies avkommor, han passar lika bra som vuxen häst som till en ungdom!


Nu önskar jag er ett riktigt Gott Slut och ett Gott Nytt År, hoppas ni får ett fantastiskt skönt och framgångsrikt 2011!

Leuns Velds Elegant RP 135 Är till salu!!!


Elegant kom till oss i augusti 2004, vi hämtade honom i Kristianstad hos Inger Belfrage som var hans 50% delägare.
Madeleine hade fått en förfrågan om hon ville tävla honom. Det passade bra då Madeleine hade ett år kvar på ponny tiden och hennes tidigare ponny Värends Sack hade sålts.
Madeleine och Sack tävlade Elit allsvenskan för ridklubben Udden, och med Elegant kunde Madeleine fortsätta att vara med i laget.
Madeleine och Elegant placerade sig på samtliga tävlingar, inte alla starter men samtliga tävlingar. Det var p.g.a deras starter och placeringar som Elegant blev höjd till GI.

Första året 2005 skulle även Elegant vara i avel, han fick ett sto!

Under 2006 skulle Elegant vara kvar här på station, vilket han också var och gick i avel. han fick 5 ston av mycket hög kvalite!

2007 ville delägare Karin Levin att Elegant skulle stå på Askö stuteri, vi ombesörjde veterinär besiktning och vi körde honom till Askö senare hämtade vi honom även där i Augusti. Han stod där i 4 månader och fick 4 ston! Resten av året stod han hos oss här på Arhults stuteri.

På hösten 2007 ville ägarna till Elegant sälja honom och han skulle säljas till Holland, vi hade tackat nej till att köpa honom då vi helt enkelt inte hade råd att betala det pris som begärdes. Vi gjorde iordning honom och han skulle hämtas under hösten, inget hände. Senare blev vi kontaktade av Inger Belfrage som erbjöd oss och vädjade till oss att köpa henne 50%.
Den Holländske köparen hade backat ur!
Nu var priset så lågt att vi gick med på att köpa Ingers del mot att vi fick avbetala honom, kontrakt skrevs och vi började avbetala Elegant, 95% betaldes under 2008 och en sista 1000 lapp betaldes i mars 2009.

Nu ägde Madeleine 50% av Elegant, redan 2007 då vi betalde första handpengen sa Inger Belfrage att vi kunde offentligt gå ut med att vi ägde honom och vi övertog fullt ansvar för den delen. Hon var så glad och tacksam att han nu skulle få bo sina sista år hos oss och hon visste att han skulle få det bra.
Inger och hennes son Johan hade haft Elegant sen han kom till Sverige, han reds av Johan, sen när Johan växt ur honom kom han direkt till oss.

2008 var han hos oss på station och han betäckte 7 ston.

2009 satsade vi och annonserade om Elegant på bl.a ridsportshemsida, han fick endast 1 sto. Senare fick jag veta att Elegants annons hade någon ringt in och ändrat så hemsida och telefon nr gick till den andra delägaren och han fick endast ett sto här på station 2009. Jag kontaktade Ridsport som erkände att dom ändrat mina uppgifter och betalde tillbaka mina pengar för annonsen.

2010 skull Elegant stå på Bäckholmen, men ingen hämtade honom, vi erbjöd oss köra honom till Bäckholmen, men planerna var ändrade.
Nu ska Elegant åka till Bäckholmen 2011 och stå på station, om inte Karin Levin hittar en köpare på sin del!

Madeleine har bjudit en summa för Elegant, men det accepterades inte.

Nu vill vi söka en delägare till Elegant, annars ska han säljas på öppen Auktion enligt Fru Karin Levin och det vore tråkigt för denna enastående hingst är nu 2011, 22 år gammal, fullt fertil och vi hoppas att han ska få ett lugnt och skönt liv resten av sin tid.

Är det någon som är intresserad av Elegant kontakta oss, ni är hjärtligt välkomna att komma hit, eller ring Madeleine som har ridit och tävlat honom.
Han är nog ingen nybörjar hingst, men han är en sjuhelsikes bra avelshingst, en av de bästa i Sverige.

Här hos oss har Elegant stått sen 2004, vi har betalt allt för honom, mat, hovslagare, veterinär, vaccinationer allt i sex år nu inne på det 7:e året!
Vi vill bara att Elegant ska fortsätta ha ett bra och skönt liv, de sista åren han har kvar! Madeleine  vill gärna stå kvar som delägare och slippa tvingas att sälja sin del! Han rids inte längre!