Ponnyer!

Vi har ett par ponnyer till salu;
 
Det är Cadlan valley Dragonfly 2 åriga welshponny hingst, snygg och korrekt med otroligt bra gångarter! Han är snäll, har pass är chippad och välhanterad. Kommer att bli en superbra barnponny eller/och avelshingst! Han har mycket bra gångarter!! Ett fynd!
Dragonfly är bror till Cadlan Valleys fantastiska hingst Russetwood Elation.
 
Vi säljer honom p.g.a ändrade omständigheter i vår avel väldigt förmånligt!!
 
 
Arhults Molly ett 3 årigt vackert sto som är snäll och enkel att hantera, har pass och är chippad.
 
Molly är e. Cottrell Mystery u. Stoak Model ue. Lemonshill Hylight  bägge föräldrarna är utställnings champions i England och medaljvinnare.
 
Molly är betäckt med Downland Jaguar inför föl sässong 2014.
 
 
 
Just My Evita
e. The Hale Helios ELIT ue. Glansvein Gadabout ELIT
ett super sto som är mamma till flera fantastiska avkommor bl.a Just My Emilio som var årets ponny hennes bror tävlar MSVA hoppning. Ett tillfälle för den som vill ge henne ett livslångt hem, hon är betäckt med Arhults Waldemar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fölen växer!

Vi har nu fått våra 4 föl i år och allt har gått bra, men som smolk i bägaren har vårt Waldemar föl fått lunginflammation efter bara 2 nätter ute på bete!! Hon behandlas nu mot detta och är pigg och kry trots sin förkylning!
Jag blir besviken på veterinärer som arbetar ute och reser hem, jag har haft kontakt med hästkliniken och dom bad mig ta ut någon som tar blodprov och lyssnar på henne, det är ju aldrig roligt att åka in på klinik med ett 6 veckor gammalt föl!!
 
Veterinär kom ut och lyssnade på fölet, detta TOG 5 MINUTER sen sa h-n att h-n talat med kliniken och att dom sa att Maggie ska in dit så något blodprov blev aldrig taget!!!
 
Nu stämde inte detta utan på hästkliniken blev dom ganska upprörda över detta!!!  Men faktura kunde den ambulerande veterinären skriva för hon tog 1850:- för att lyssna på mitt lilla föl, som stod snällt still och det hela var över på 5 min!!!!! 1850:- hur i hela världen kan det vara befogat att ta ett sånt pris???? Ingen annan yrkes grupp har ett tim pris som skulle överstiga detta!! Varade hennes besök i 20 min så kan man ju se vilken taxa som tas ut ca 5500:- i timmen!! Helt sjukt och fri pris sättning borde vara förbjudet för ambulerande veterinärer!!
 
Nu håller vi tummarna på att Maggie blir frisk igen för hon är som våra andra Waldemar avkommor en otroligt godmodig och snäll fölunge som är lätt att hantera!!!
 
Arhults Royal Glimpse fick ett hingst föl den 22 maj han heter Arhults Gustaf e. Thistledown Arctic Wind en liten ädel snygg hingst, bilder kommer!
På bilderna är Arhults Gustaf 2 dygn gammal
 
 
 
Reylem Simonetta fick den 10 juni ett stoföl e. Downland Jaguar född fux ska bli grå, som vanligt med Jaguars föl är dom pigga och listar ut roliga upptåg direkt!!! Millie som mamman kallas kommer nog att ha fullt upp :)
 
På bilderna är Arhults Sophie 2 dygn gammal!!!
 
 
 
 
Vi tar emot ett begränsat antal ston till Downland Jaguar och Arhults Waldemar nu i Juni så om någon är intresserad hör av er!
 
Madeleine har en välriden och snäll New Forest valack hos sig som behöver underhålls ridas i sommar, finns norr om Borgholm om någon duktig kille eller tjej vill rida under sommarlovet! Kontakta Madeleine 070-6466287 (han är även till salu)