EM i dressyr

Nu pågår EM i dressyr för ponnier och det är intressant att följa resultat listorna! Jag gjorde en rolig upptäckt och det var att dagens bästa Finska ekipage Pin Rocks Hannibal e. Speyksboch Naturel, han placerade sig 7:a i dagens individuella program! Speyksbosch Naturel var själv verksam i Finland under ett antal år, var Finsk mästare i Dressyr och är nu tillbaka i Holland.
Speyksbosch Naturel är far till Speyksbosch Datsja och morfar till Speyksbosch Diablo.


Speyksbosch NaturelSpeyksbosch Diablo

I det Belgiska laget går en ponny vid namn Neervelds Blamour e. Bokkesprong Czardas som är vår Leuns Velds Elegants far. Han gick på 65,5% i lag klassen.


I det Tyska laget finns Cinderella M WE e. Constantin ee. Whatton Copper Beech, samma som vår Fleur! Här är ytterligare en ponny i toppen på EM som har Whatton Copper Beech nära inpå sig. Så passa på ni som letar efter en liten prestations hingst Arhults Filip har dom linjerna och hans morfar heter Whatton Copper Beech, Cinderella var korsat med halvblod, tänk er en liten vacker högställd welsh hingst till avel med dom blodslinjerna för att användas på fullblod och halvblodsston likväl som i renrasavel!! Eller att utbilda som kan ta små barn till toppen!
Arhults Filip är till Salu!

Tiden rusar iväg!

Nu har en av Dancers avkommor varit och visat upp sig, det är ingen mindre än Salnecke Ambition.
Han fick 9 på typ och 9 på huvud hals och bål.Han är snygg som en dag och uppför sig exemplariskt! Hoppas nu att ni sparar honom och visar honom för Internationell domare!

Glöm nu inte alla att anmäla er till RSF Riks det kan ni göra hela dagen, vi vill se flera avkommor efter våra hingstar1

Royal Welsh Show!

Oj vilken snabb visit, Söndag em snabbt på flyget till England, blir upp plockad på flygplatsen in i bilen och snabbt iväg till mina fantastiska vänner på Birtley Stud som tog mig till en av deras äldsta ponny vänner. Mannen i fråga bor på historisk mark han är gammal och drar ned!!!! Vilket innebär utgifter för mig och inkomster för andra;).
Jag kommer inte att avslöja stuteri namnet ännu utan håller på med ett reportage om ännu ett av Wales legendariska stuterier som inte längre kommer att föda upp ponnier som tidigare.
Ett av englands vinstrikaste stuteri baserat på rent Weston blod!
3 st Weston ston som inköptes på auktionen ligger till grund för hela stuteriet.
Ja jag har handlat igen.... Madeleine skakar på huvudet och min käre make säger bara att det är väl så att vara gift med en ponny tokig person!
Jag har köpt en Medal winner stallion, en av stuteriets avelshingstar, denna hingst förmedlades till mig av mina goda vänner, och köpet är ännu inte officiellt. Bilder kommer och hingsten också så småningom!
Men sedan fanns det några ston kvar på stuteriet varav 2 skulle säljas, jag köpte en av dem också även hon är en Medal winner mare, hon har varit otroligt framgångsrik i utställnings ringen, men är nu avelssto. Bilder kommer längre fram....

Sedan måndag morgon och vi klev upp klockan 4, hästbussen gick 04,15 mot Built Welsh/ Royal Welsh Show!!!! I bussen hade vi lastat Birtley Merlyn vår ettåriga sec B hingst som jag och Jane äger tillsammans.
Han skötte sig otroligt väl, han var en av de största i det stora startfältet. 21 ettårs hingstar. Merlyn kom i mitten. Domare var Mrs Gayle från USA, en dam som jag inte avundades, att försöka plocka ut och rangera 21 unga vackra ponnier är inte lätt.
Denna gång valde hon de mindre ponnyerna, lite konstigt då hon själv föder upp stora stora sek B ponnyer. Merlyn skötte sig jättebra och vi är nöjda med vår mitt placering och min debut som hästägare på Royal Welsh. Det var ca 40,000 + människor där under måndagen.

Merlyn kommer snart att avsluta sommarens showande, han har placerat sig väldigt bra hela tiden, snart väntar bete och lek, sen blir det väl vinter utställning innan han anländer till Sverige sent nästa vår efter det han betäckt några ston i England.


Jane och Merlyn på RWS
Mitt nya sto! Uppgifter kommer! Min nya hingst är brun och ganska till åren kommen och har det vackraste welsh huvud man kan drömma om! Han har gett en hel rad med framgångsrika avkommor med vackra huvuden!

Jag kollar också in de 3 årshingstar som ställdes ut, ifall dom kommer att bli Waldemars medtävlare på den Internationella utställningen i Augusti!
Men hur ska man kunna få Waldemar som är en hälsosam ponny som går ute om dagarna att bli som dessa gödda grisar som aldrig får sätta sin fot ute i en hage för att kunna vara i en utställnings kondition, nämligen smäll feta!
Exempel nedan på smällfeta 3 årshingstar. Sel B

Han ser ju ut som ett dräktigt sto, var är linjerna?


Ännu en treårs hingst och den svajande domaren i förgrunden!
Hingstarna var fina men väl feta och om det är fetheten domaren tittar på då får nog Madeleine och Waldemar hälsa hem för ingen av dom är ju speciellt feta!

Speyksbosch Diablo är nu på G igen och hans söta ryttare trimmar för fullt, ny bild från dagens träning!
En kul grej är att samtliga ston som seminerats med Diablo har blivit dräktiga på första semineringen 100%!