Hingst broschyr

Nu har vi fått hem vår nya Broschyr, ni som är kunder hos oss och väntar föl får den automatiskt, samt gamla kunder!
Har ni seminstation eller är intresserade av våra hingstar/uppfödningar maila gärna och beställ en broschyr så skickar vi en!

GLÖM INTE VÅR HINGST & STUTERIVISNING DEN 9/5 2009 kl 13,00

Nyheter!

Nu har tävlingsässongen börjat för Pauli, dom var på Ridklubben Uddens regionala dressyr i söndags och red sässongens första tävlingen! I LA:4 kom dom 5:a av 22 starter, sedan i LA:6 red dom på 60% med bl.a 8 på den förvända galoppen! Jättebra start bland väldigt många bra ekipage!

Det var intressant läsning att se hur Asrps bruksprov gick av staplen och resultatet, inte många som blev godkända.

Den goda nyheten är att beslutet som Spaf hade tagit om vilka som får starta Championatens finaler har dragits tillbaka, tack Maria Aarflot för idogt arbete som du gjorde för att visa hur man ska göra i en rättsstat. Man måste ju representera alla sina medlemmar på bästa sätt!

Nu laddar vi för lördagens resa till Grevagården med vår Waldemar!

Ridponnier!

Oj vad det händer mycket nu under våren, det känns faktiskt skönt efter en lång och konstig vinter. Jag kan nog räkna på min ena hand de få gånger som solen har lyst denna vintern.
Jag kan bara konstatera att jag är nog ingen vinter människa! Nu börjar iallfall jag känna att snart är vi igång igen med våren och semin stationen.
Hingstarna ska börja göras iordning med alla prover och tester. Sen skuras allt och virkonas så stallet är fräscht och fint för besökande ston.

Men innan alla betäckningar börjar så kommer alla avelsvärderingar och hingst annonser. I år har vi endast en welsh sek B hingst som ska visas för kvalitetsboken Arhults Waldemar, vi har veterinär besiktat honom ua, jätteskönt nu är det bara domarna kvar, kanske inte lika lätt! Men vi kommer att veta den 4/4 på kvällen! Antingen reser vi hem besvikna eller glada!
Det roliga är att vi har två uppfödnngar med på Grevagården och Jaguar har två söner med. Arhults Alexander ska också visas. Det ska bli så spännande och roligt!

Jag fick avelextra i torsdags, tyckte det var mindre annonser där än tidigare år! Men det var nog en del ridponnier på annons iallafall.

Vi har ännu inte bokat annonser någonstans, men vi vet att vi har hingstar som är otroligt meriterade! Hanassie t.ex eller Elegant med många Internationellt tävlande avkommor i alla discipliner. Dancer låg 2008 väldigt bra till på den Tyska rankingen, han hade av sina väldigt få avkommor 3 som tävlade högt! MSV nivå!

Man skriver så mycket vad hingstar har gjort hit och dit på alla sina tester fram och tillbaka, Diablo har blivit beskylld för att haft fullt av 6 or på sin test i Holland, men på hans 30 dagars prov fick han 8 i temperament, alla hingstar fick 8 i temperament 2007 oavsett vad folk säger.
Diablo är en av de mest trevliga snällaste hingstar, han hanteras av en 13 åriga tjej, hon rider leder och sköter honom. Han har hingstkaraktär så det heter duga, men han är absolut inte hingstig, snäll och gullig, hans kompis  i Sundsvall heter Galax! Galax gillade inte Diablo först utan muttrade mot honom, men skam den som ger sig. varje dag i hagen tvättar Diablo Galax huvud ren o fin, Galax verkar gilla det för han skäller inte längre på Diablo utan dom är numera bästisar.
Vi tycker det är viktigt att våra hingstar har ett liv, ett socialt liv så dom står alltid så dom kan nå varandra, Diablo och Galax är bästisar och åker alltid tillsammans på träningar och tävlingar.

När man talar om att man avlar ponnier för barn o ungdomar, har vi tagit det ett steg längre våra hingstar har utbildats av barn o ungdomar.
Ta EG Pauli, han inköptes när han var 1 år, då visste Madeleine redan att hon skulle utbilda honom och visa honom på bruksprov. Madeleine var 16 år och hon började arbeta med honom! När Madeleine var 18 visades han på sitt 3 årsprov, han fick massor av apploder av publiken, han reds in utan att någon höll honom med kjedjor.  Pauli har från denna dag utbildats av Madeleine med hjälp av tränare! Det är lika med Diablo, eller med Dancer!
Det visar att våra hingstar är så snälla i sitt temperament att man kan låta ett barn rida dom även när dom är unga!
Vi brukar alltid låta våra praktikanter få prova hingstarna, speciellt Pauli!

Vi kommer att ha hingstvisning den 9 maj kl 13,00, då har vi också stuterivandring! Anmäl er och kom! Vi bjuder på fika i vår nya Pub!