Det lackar mot Jul!

Oj vad tiden springer men nuu har vi härligt väder och nästan fruset, vilket jag hoppas fortsätter så vi får bort leran.

I år har fölen klarat sig bra, inga snoriga fölungar och som är så vanligt, speciellt när dom kommer långt ifrån. Men dom har klarat sig bra! Är supernöjd med mina föl och håller på att tämjer Darwin som ska åka till Holland strax efter nyår!

Cornelius artar sig bra, han är så snäll och traskar mellan stall och hage med mig varje dag, han blir två år nu och det är kul att se hur välväxt och välbenad han är.
Corientje är ju ett sto som lämnar väldigt bra avkommor, hennes stoföl är också en klippa.

Måste städa nu burr och bära ved, sen blir det att slå in de resterande julklapparna!

Jo ni....
Those who say "money can't buy happiness" never bought themselves a pony!!

än är det inte för sent - köp en welshpony och njut av livet :)

Arhults Waldemar!


Geisha, Wendela och RomanceCottrell MysteryTurfhorst Venice och Arhults Venedig!

Cottrell Mystery


Imorgon är det Lucia, nu år tiden fort!!!


Mystery som vi erbjuder nåon lycklig att få köpa, har väldigt mycket framgångsrika avkommor! Ja tror inte welsh Sverige riktigt förstår vilken fantastisk hingst han är och vilka blodslinjer han har!!!

Bryngwennol Toreador en son till Mystery är i sin tur far till den fantastiska hingstfölet Bryngwennol Triple Crown  kom trea på Royal Welsh show i hingstföls klassenMystery förärver sig otroligt bra och vi är mer än nöjda med våra tre stoföl e. honom.

Hollybush Stud i Wales föder upp ridponnyer och har ägt Mystery under flera år, dom har två ston e. Mystery i avel och när jag talade med Mrs Ann Clemett sa hon att Mysterys döttrar var deras bästa ston!

Här kommer lite bilder på våra två tre föl,Arhults FeliziaArhults Royal GemArhults MollyStoak Tristan blivande avelshingst!Cottrell MysteryArhults FeliziaCottrell MysteryStoak May när hon fick sitt avelsdiplom sommaren 2011

Mysterys farmor är en helsyster till den framgångsrika hingsten Downland Krugerrand som är far till bl.a Downland Jaguar!

Mysterys far Pennwood Eldorado är far till väldigt många bra avkommor bl.a till Cottrell Anwyln som är mor till Pennwoods framgångsrika hingst Littlebyrom Harry Potter. + många många fler!

Hingsten Cottrell Pentagon är en bror till Mystery, likaså är Cadlan Valleys Studs stamsto Weston Louisa en syster till Mystery!Ponny ägare!

Nu har jag tröttnat på allt vad ponnyägare är i Sverige, är alla ponnyägare endast under 16 år och skolflickor??? Jag är något överårig och flerfaldigt ponnyägare, uppfödare etc etc.
Jag skulle flyga till Stockholm och på väg in i flyget stannade jag till och tänkte köpa mig en tidning, vad glad jag blev när jag till min förvåning upptäckte att man ger nu ut en tidning som heter PONNY MAGAZINET, lycklig över upptäckten köpte jag tidningen för att njuta av reportage, index blup och annat matnyttigt som en ponnyuppfödare vill läsa om!
Til min stora besvikelse vände sig tidningen till folk som går på ridskola..... inget fanns att läsa om stamtavlor, Blup och annat man läser om, som om man läste en tidning som vänder sig till "Hästfolk".

Jag har sedan något år tillbaka slutat prenumerera på Ridsport för dom är som alla andra, det är halvblodet som är den "riktiga" hästen, ponnyfolk är ju barn som knappt eller sällan läser!
Vuxna är ju endast en sponsor till ponnyfolket ...

Vad är det för fel med häst Sverige?? I Holland, England, Frankrike, Belgien, USA Australien yes you name it ! Där finns ponnysporten med vuxna. Ta till exempel körning, jättestort i Holland och England bl.a det är inte barn som föder upp och kör ponnyerna utan vuxna.

Det känns som jag och många med mig vikt sitt liv åt ponnyn, men till vilken nytta? Vi blir ju inte tagna på allvar utan det är ju inte helt seriöst om man ägnar sig åt utställning, eller annat med ponny!

Om vi jämnför en annan djursport, ta t.ex hunden, tänk om hundfolk blev dömda efter sin ras.... En Rottweiler är en riktig hund och har du en liten vass Jack Russel är du ju förmodligen ett barn.
Hur bemöts en hundutställare, seriös? Om jag kommer till brukshundklubben med min dvärghund som vuxen, skrattar man då?

Jag tycker Ponny Magazinet ska kalla sin tidning för nåot annat eller tycker jag att dom ska se sig om i världen, i den stora världen jobbar massor av vuxna människor med just ponnyn.

Vi jag och min man kom ned till Holland för flera år sedan för att titta på den Nationella sto premieringen, då sa min man att ja ja jag får väl gå och sätta mig och titta på alla "kvinnor" som springer runt med sina ponnyer...... suck! Men döm av hans förvåning när alla var män :), I Holland tar man seriöst på sin ponnyuppfödning, där används ponnyerna av vuxna också i lika stor utsträckning, vilket min förhoppning är att Sverige också ska göra!

Ponny Magazinet ni går miste om massor av läsare och seriösa vuxna som arbetar med ponnyer, se er omkring och utvidga er tidning, det finns utrymme för en riktig ponnytidning precis som andra länder har!

Vi ponnyfolk är också hästfolk!!