Finns det några gränser?

Idag blev jag otroligt upprörd över hur man som medlem blir behandlad av sin avelsförening.
 
Kanske överreagerar jag, men som welsh uppfödare går man redan back på i princip allt. Vi betalar ganska mycket för våra licenser, vi betalar 500:-/pass 500:-/ID kontroll vi ska CEM testa för ca 2500-3000:- om hingsten är född utomlands.
Om man betäcker sitt sto kostar det
 
3500:-
500:-pass
500:-ID
+ avmaskning, foder, + andra kostnader i anslutning till betäckningar och dräktighet! Detta ska sedan jämföras med vad man kan få betalt för ett welshföl.
Vi har kortare betes sässong, och vi har betydligt högre krav på oss från myndigheter, mått och regler som man försöker följa  efter bästa förmåga!
Vi har ett långt och avlångt land som gör att man får åka långt för att delta i alla arrangemang. Detta gör man så gärna för man är medlem i sin förening och stödjer rasen!
 
Men idag fick jag ett slag i ansiktet då jag har leasat en underbar hingst från UK, lycka är att prova nya linjer. Detta är en kostnad som inte är ringa utan, jag får spara under året för att göra detta. Resa UK-S-UK ,CEM Test, DNA, sedan ska han registreras i Sverige och så det sista att ansöka om LICENS.
Då får jag höra att jag kan inte få mitt pass med det svenska reg nr förrän om 8-12 veckor!!! Då får jag ingen licens!
Om jag inte betalar 500:- extra!!!!
Vilken utpressning, ska vi medlemmar som stödjer föreningen och regelbundet registrerar betala för att det nu är enligt Registratorn överhopat med pass från importerade tävlingsponnyer, vars ägare inte är medlemmar gapar om att få sina pass!
Betalar jag inte så så får jag passet tidigast i slutet av Juli då betäcknings säsongen är över!
Jag blev tipsad av annan medlem att man kan följa SWF arbete i Databasen!!
Man kan följa pass ärenden på SWF databas under händelser, där står Importponnyer som reggas det var totalt 8 ponnyer under April månad och 1 ponny i Maj, så hur ska man veta att det är över hopat med arbete, inte heller står det på hemsidan att det är upp till 12 veckors väntelista.
 
Jag är nu en missnöjd medlem. Visst är 500:- ingen summa alls, men jag har sista veckan Intensivvårds behandlat min fölunge för mycket pengar, det är inga försäkringar som tar det :(  Tråkigt är det och trist när man upptäcker att som medlem har man ingen betydelse alls i en förening!
 
Hade jag kunnat läsa detta på hemsidan eller blivit informerad om detta, varför anställer man inte en extra hjälp som kan hjälpa registratorn då detta är ett viktigt och känsligt jobb, delegera är ett led ord!!
Jag är inte ensam medlem som tycker att medlemmarna ska ha fördelar!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Arhults Gold Label

Mitt fina lilla föl har mått bra nu i flera dagar och jag hoppas hoppas att han får vara frisk i fortsättningen!
 
 
 
 

Tar det aldrig slut?

Ibland är man förföljd på någon underligt sätt, det känns som vi haft en del otur en tid nu med Cornelius och sedan Pauli!
 
Men detta ska handla om att få föl och vad som kan hända! Vårt första föl Amadeus hade ju ett litet felläge som löste sig till det bästa han är ju nu en stor 2 månader gammal kille!
 
Kl 01,20 föddes ett annat hingstföl Arhults G...... e. Stougjeshoeve Envoy u. Arhults Royal Glimpse
 
En vacker kille reslig ädel och snygg!
 
Inom 3 timmar hade han ätit bajsat massor och kissat Lördagen det första dygnet var inget annorlunda heller utan lilla föl skötte sig fint!
Söndag morgon var jag ute och skulle morgonfodra och då stod han i ett hörn och såg på mig, jag visste direkt att något inte stämde, han var blöt på bakbenen och jag förstod han hade fått vattnig diarée, värsta tänkbara sak att hända 1,5 dygn gammal fölunge! Kontaktade veterinär som hade jour, stack iväg till närmsta apotek för att köpa Diarsanyl.
Närmasta Apotek finns 6 mil bort. Bor man på Östra sidan får man räkna med att vi alltid slår i underläge, här är det inte självklart att veterinärerna vet vad som ska göras och vill göra detta i stallet! Men att köra en dålig fölunge 45 mil till ett stort Djursjukhus, nej tack jag är av uppfattningen att det måste finnas veterinärer som jag ge en bra behandling hemma!
 
Man får också vara väldigt informations sökande, där är FB ovärderligt och tack så skönt när erfarna uppfödare delar med sig av sina kunskaper! Jag fick min veterinär att behandla med dropp på Pingstdagen och sen Hippotrim i blodet sedan var det upp till mig att se till att han fick mat hela natten, vilken mardröm 1 gång i timmen gick jag ned till stallet och försökte mjölka ett surt sto och få fölet att dia för egen maskin. Varje mat time avslutades med att han förlorade all mat genom sin sprutande diarée. Suck!
 
Jag ringde måndag morgon igen till veterinär och då fick jag reda på att bägge veterinärerna kommer, då var han eländig men efter 1 påse dropp glukos och 2 flaskor plasma sedan lite mer hippotrim i blodet, reste han sig och tömde juvret för egen maskin.
Men till natten blev det jobbigt han åt men fick inget behålla, jag mjölkade och bad till Gud!
Tisdag morgon fick han ny dropp + hippotrim likaså en ny omgång Onsdag morgon, natten till Torsdagen var så lugn att jag började hoppas på att det hade vänt! Då gick fölet upp och diade själv och gick och la sig igen, detta upprepades var 30 min. Han är så duktig så, åt t.o.m mammas gödsel idag och provade galopp i boxen! Söta lilla fölunge jag håller tummarna för att det ska gå bra!
 
Lite huskurer är bra att ha till hands!
 
Idag har det flutit på bra, men jag har inte ropat hej ännu allt kan hända så nu är vi lyckliga för den framgång vi har!
Ta hand om era små föl!