Engelska Ridklasser

Nu hoppas jag att jag kan sprida lite ljus över en rid form som inte har varit så stor här som ute i Europa och Australien.
Jag ska nu med bild och text försöka förklara vad engelska ridklasser går ut på, det är en lättsam tävlings form, men absolut inte att förakta, många duktiga ryttare har startat sin karriär just på detta sätt. En av de mest namnkunniga är Charlotte Dujardine. 
Här kan man börja redan som 3 åring i lead rein, en person leder ponnyn och man följer domarens instruktioner. Detta bedöms sedan på helhetsintrycket, klädsel och sits samt följsamhet.
Sedan går man upp i klasserna och här kan man även som vuxen rida sin ponny. Detta är otroligt stort utomlands.
Kul och flashigt är det och pris rosetter brukar alla startande få i de yngre klasserna! 
Nu 
Jag ska lägga upp lite bilder här. Sedan var jag nyligen och såg young handler klasser i Holland, hjälp vad roligt, dessa var indelade i ålders grupper. Stora startfält.
Detta är verkligen något som föräldrar och barn kan göra tillsammans och barnen lär sig ta ansvar på ett sätt där man inte behöver ha prestations ångest.
 

Öppen för:  Welsh sektion A eller B, sto eller valack inte högre än 122 cm.
Ryttare måste ha fyllt 3 år men inte fyllt 9 år.
——
Ponnyn skall ridas på passande bett, där tyglarna skall gå direkt från bettet till
ryttarens hand. Ledtygeln skall fästas i nosgrimman.
Inga extra inspänningstyglar får användas  utan endast ett handtag är tillåtet
att fästas på sadeln. Ledaren skall vara prydligt klädd.
Klassens genomförande: enligt domarens anvisningar i skritt och trav
samt halt och stillastående på lång tygel.
 
 
Dessa instruktioner är tagna ur Svenska Welsh föreningens sida Engelska Ridklasser!
 
Lite bilder kommer här på lead rein och på young handler, samtliga bilder lånade av showevent Hofsta 2017
 
 
 
 
 
Detta är Lead Rein och jag hoppas att ni sommaren 2018 kommer och startar i Engelska Ridklasser, låna en ponny eller låna ett barn 😁😁 kom och ha kul på våra utställningar med Engelska Ridklasser!
Full utrustning finns att köpa hos www.mhdressage.se på webshopen allt för show!

Fantastisk fölunge!! Till salu!

Downland Jaguars barnbarn underbart vacker e. Ängvaktarns Morris Man flerfaldigt guldbelönad med upp till 42pu. Flerfaldigt guldbelönad e med upp till 42 p Kulltorps Isabella
En hingst unge med Jaguars berömda resning och halsansättning, med utstrålning och framtiden för sig!! Någon kommer att få riktigt roligt med denna snygga kille, se bara vilken utstrålning 😍😍😍 Till Salu!
 
Ibland önskar man verkligen att man hade behövt just denna kille! Men jag har ju Waldemar en farbror till lilla Dragonfly.
 
I denna stam finns hur många högpoängare som helst!
 
Först till kvarn! Här följer bilder på far o mor farfar o farbror vad kan man mer begära! En riktig prestationstam stam!
 
Vackra Morris Man,
 
En släkt fyllt av framgång och prestation!!
 
Vackra Downland Jaguar farfar,
 
Sen kan jag fylla på i det oändliga med namn, Waldemar, Felix, Hermes Venedig,  Sebastian Amadeus, Delicious mm alla dessa ponnyer har anmärkningsvärda prestationer 😃