Vart tog våren vägen?

Nu närmar vi oss våren hoppas jag, för fy så trött jag är efter denna långa snörika vinter.

Jag har nu varit genomförkyld i mer än tre veckor och det har varit jättejobbigt med allt arbete.

Jag har ju sagt tidigare att jag kommer att dra ned på antalet ponnyer, för ensam orkar man inte med allt arbete.

Mina avelsston och hignstar är ju speciellt utvalda med superbra presationslinjer och det är jättesvårt att välja vad man ska behålla och vad som ska säljas dessvärre, helst hade jag viljat behålla alla stona, för jag tycker så mycket om dom!

Men nu har jag fått bestämma mig vad som ska stanna och vad som ska flytta - usch! Nu är det ju så att de jag beslutar mig för att sälja är inte sämre än de som ska behållas, utan jag väljer efter blodslinjer och vad som passar de hignstar jag har kvar i avel.

Så en lista på vad som kommer att säljas under året;

Turfhorst Nancy Crown - prestationsavlat guldbelönat NWR sto dräktig med Speyksbosch Diablo, det fölet kommer att bli kanon - jag är öppen för förslag där om någon vill leasa stoet för detta fölet så går det bra, kom med förslag!
Hennes föl är alla superfina och med ett underbart temperament.

Turfhorst Nietzcha - ett fantastiskt sto där jag kommer att behålla årets föl (hon fölar i maj) och sen säljs hon dräktig om man så önskar. Detta sto har också en fantastisk stam och är en 3/4 syster till hignsten Wester Aikemas Adios som tävlar i landslaget först för England och nu för Holland!

Arhults Delicious - ett tvåårs sto e. Waldemar u. Arhults Delight detta är ett otroligt snyggt sto som rör sig lätt och mycket bra, totalt cool och mycket snäll!

Här är Delicious med sin mamma Arhults Delight

Arhults Nemo  Ridponnyhingst 3 år e. Vita Nova's Hanassie u. Nancy Crown, detta är en fantastisk chans att få en Hanassie ponny av högsta prestationslinje! Samma linje exporterades i dagarna till Holland med VH Hanassie - Coelenhges Lets Be The Best, detta är en super linje!!!!

Jag säljer honom otroligt förmånligt till rätt ryttare!!! Fynd!!!

Arhults Venedig welsh B  e.Arhults Waldemar u. Turfhorst Venice, ue. Eyarth Simeon, ursnygg welsh hingst med massor av gångarter för tävling, utställning mm.


Arhults Venedig

kallt!!!

Vi  är nu så trötta på is och kyla!!!!

Vi har beslutat att sälja vårt NWR sto Turfhorst Nietschka *2004 e. Speyksbosch Nando u. Wester Aikemas Nanette (ELIT) Oakley Bubbling On, hon är en 3/4 dels syster till Landslags hingsten Wester Aikemas Adios, han har tävlat dressyr för det Engleska landslaget och nu i det Holländska landslaget. Tyvärr är han kastrerad för sportens skull!!!

Hon är dräktig med Molenhorns Lucky Boy och vi ska behålla fölet, men om man vill ingår en ny betäckning av henne hos oss.
Hon kommer att föla i maj, betäckas om i juni och kan levereras i november månad 2011! Hon är en mycket snygg välstammat sto som rör sig mycket bra! Hon har fått flera mycket bra föl i Holland! Om man vill får man ett mycket bra sto som man även kan utbilda i ridning!

Man kan boka henne mot att man betalar handpeng!

Hon säljs av den anledningen att jag måste hålla stoantalet nere och hon är mycket nära släkt med Shore Brooks Coco som är här som avelssto hos oss.

Nu börjar det också att dra ihop sig till bråttom när det gäller Turfhorst Nancy Crown som ska föla runt den 10 april, hon säljs dräktig med Speyksbosch Diablo, sedan kan hon betäckas om i maj med en av våra hingstar här på station!
Nancy är ett avelssto av högsta klass, ett riktigt toppsto är hon!Turfhorst Nietzchka vackert NWR sto!

Green Journal!

Helgen var räddad, The Green Journal kom efter ett års längtan :), nej det är ingen trädgårdsbok utan den Engélska årsbokens från Welsh pony and Cob Sociaty. Hur tjock som helst, som en tjock telefonkatalog full av intressant läsning!

Jag blev väldigt glad när jag fick den i min hand då det var lite fokus på WPB, där ställer man en fråga, ska man strunta i ponnykaraktären hos WPB/Ridponnyerna?
Mitt otvetydliga svar blir direkt NEJ!!! Glöm inte att en ponny måste se ut som en ponny!
Inga stora tunga huvuden, utan både till temperament och utseende ska de likna en ponny, och i mitt fall är det viktigt att dom ser ut som en welsh ponny.
Vi avlar på material från NWR Nederland Welsh Riding Pony, som i mitt tycke är lite av WPB/Ridponnyernas Rolls Royce och bygger väldigt mycket på Brittisk Ridponnys linjer.

I Green JOurnal var det nu ett reportage från NWR/NWPCS Holland, som handlade om hur man tänkte och vad som var viktigt i aveln och hur man startade NWR ponnyn.

Man har valt ut att beskriva speciellt 3 stuterier som betytt väldigt mycket och gör fortfarande i aveln, den ena är Orchards Stud, Speyksbosch Stud och absolut inte att förglömma Vita Nova's stud!!

Det gör naturligtvis att man tar ett litet glädje skutt, med tanke på hur vissa grenar i detta land försökt att svartmåla vårt avelsmaterial och speciellt våra Speyksbosch hingstar :)))) Top Class ;)

På sidan visas flera bilder, och en bild som fick mig att le lite extra, fast det gjorde flera :)), var Vita Nova's Sopraan riden, det är Vita Nova's Hanassies mor, vår bortgångne oldersman, hon var ju inte bara mamma till Hanassie utan även till hans helbror Vita Nova's Golden Boris, som är S Dancers pappa!
Sen är det ytterligare bilder på Orchards Red Prince som är ett barn barn till Hanassie
Speyksbosch Dorma syster dotter till Dancer och Kusin till Diablo! Dorma är flerfaldig Champion!

Vita Nova's Holiday, mamma till det mycket framgångsrika stoet Vita Nova's Nancy som var verksam på Speyksbosch Stuteriet och mor till;
Speyksbosch Nando
Speyksbosch Nelson
Speyksbosch Naturel

Tre stambokshingstar som alla finns i vår avel!!!
Sen en av mina favorit ston Speyksbosch Divine, Dancer och Datsjas mamma samt Diablos mormor, ett sto som omnämns som mycket betydelse fullt, likaså nämns Speyksbosch Datsja som ett värdefullt avelssto!!

Men man nämner speciellt det lilla sek A stoet som senare fick byta sektion och blev en welsh B Clarach Wild Rose, som imp till Holland och hamnade på Vita Nova's Stuteriet!
Detta sto har lagt grunden till en hel dynasty.
Vi har henne i mer eller mindre alla våra ponnyer! För flera år sedan skrev jag just om detta sto i en av de svenska årsböckerna!

Sedan nämner man också vikten av importer man gjort till Holland från UK hur viktig Small Land blodet var, Speyksbosch Stuteriet.  Mr W van Bemmel på Speyksbosch stud lät importera en mycket viktig hingst Highmeed Duty Free, tyvärr dog han efter en avelssässong genom en olyckshändelse!
Men hans framgångar lever kvar i hans son De Goede Ree Now Or Never - Speyksbosch Diablos pappa och sonen Heitraks Marwin.
Gångarterna dessa linjer ger finns inte att finna i de andra ponnyerna!
Marwin vann sin premiering på sina gångarter och Diablo kom tvåa 2007 i bästa gångarter i Ermelo Holland!

En av de Engelska ponny hingstar som varit mest framgångsrik i NWR är Downland Folklore, han ligger i grunden på de allra allra flesta av NWRs tävlingsponnyer och var vår Hanassies far!

Ja det står så mycket mer om vilka ponnyer som är en bra grund! Lika viktiga är Orchards Stud som bland annat fött upp Orchards D'Avrenges som är en farfar till vår Speyksbosch Datsja och som Diablo är linjeavlad på!
O Red Prince som Bjirmens Wytze är en farfar till och Wytze är ju en av Hanassies söner!

Likaså den fantastiska tävlingsponnyn Kooihuster Teake som är den enda ponnyn i Europa som tävlat EM i både hoppning och dressyr! e. Vita Nova's Hanassie!!!

Ska nu leta fram lite bilder så vi kan se de olika ponnyerna :)Mr Wim van Bemmel med några av priserna på INT 2009Kooihuster TeakeSpeyksbosch DivineSpeyksbosch Datsja (mor till bl.a Diablo och hans helbror Davinci)Speyksbosch Donna  här blir hon 3 års champion!Highmeed Duty Free - Diablos farfarSmall Land Mambrino, Diablos farfars far :)Speyksbosch Naturel, Diablos morfar här Finsk mästare i Dressyr!Speyksbosch Davinci när han blev uttagen till bruksprov 2008 (helbror Diablo)De Goede Ree NOw Or Never  far till Diablo!Bisterhofs Diamond Dancer, en kusin till Diablo och en syster son till Dancer!


Speyksbosch Destiny, helsyster till Dancer och hon är en Supreme Champion at the National show i Holland!Bisterhofs Diamond Dancer och Speyksbosch Destiny sommaren 2010
Speyksbosch Diablo - ponnykaraktär!Speyksbosch Dancer ponnykaraktär!


Speyksbosch Domenique


Speyksbosch DonatellaSpeyksbosch DormaSpeyksbosch Diablo, Elin och Mr Wim van Bemmel när Diablo blev INTernational Ridden Supreme Reserv Champion 2009Speyksbosch Diva, fick sport predikat efter sina framgångar på hoppbanan, en dotter till Speyksbosch Datsja!Arhults Charlie en son till Speyksbosch Diablo och vars morfar heter Speyksbosch Nando, han är såld som hingstämne till Holland!Arhults Dawson e, Vita Nova's Hanassie u. Speyksbosch Datsja ue Speyksbosch Naturel, såld som hingstämne till Holland 2010.