Arhults Hermes 2014

 
Arhults Hermes *2014 e. Arhults Waldemar u. Rhoson Heidiho ue Steehorst Kyro en kille vi har sparat på lite!
 
 
 
 
 
 
Steehorst Kyro morfar till Hermes född i Holland exp till Australien via Rhoson Stud i Wales
 
 
 
 
 

Nu börjar det närma sig...

Mitt först sto ska föla 20 mars, det blir ett Waldemar föl!
 
Hon är tjock men även erfaren. Min övervakningskamera är inte inköpt än och och försöker lära mig vad det är som jag behöver för kamera, tiden rinner ut :D Den måste fungera i mobilen!
 
Jag tänker alltid på juvret, på ett sto som har fölat många gånger brukar allt juvret vara det som du kan gå efter.
Juvret ska vara väl utfyllt, vi som har haft barn och ammat behöver ingen närmre förklaring, ni andra kan tänka tanken att sprängas!
Juvret ska vara så fullt att mjölken börjar tränga ut (långt ifrån alla fall) detta bildar vaxproppar! Vaxproppar kan vara tydliga och mindre tydliga. Men jag anser att juvret är det tecken som är absolut tydligast att ett sto ska föla.
 
Lyfter man på svansen där bak ska juvret vara så utfyllt att det bildar en triangel mellan bakbenen!
 
Men när vi kommer till en förstföderska kan man aldrig riktigt veta... det innebär alltid mer jobb! Vaka vaka vaka, det är stoägarens skyldighet!
 
Mjölken ska vara vit som mjölk vid fölning.
 
Ingen av mina ston har lagt sig ner för att sova samma natt som dom tänker föla, utan vankar lite oroligt fram och tillbaka i boxen.
 
När det börjar bli dax är vulvan utdragen och slät, slemhinnorna börjar rödna och det är allmänt slappt runt svansroten och nedåt!
 
 
Lär era ston att ni får röra vid juvret, samma sak som en hingst tillåter er att känna på testiklarna, alltid viktigt i olika sammanhang.
 
Känn på era ston, jag har några veckor till att vänta hoppas jag :) denna gången hoppas jag på ett stoföl!
 
Ni får gärna kommentera här på bloggen och skriva frågor eller erfarenheter!! Jag ska försöka svara på frågorna!
 
 
Något som i min värld är överskattat är foster rörelser, mycket, väldigt mycket av det ni tror är fölet som rör sig är tarmrörelser. Jag har varit med om att det sprattlar i magen när det skulle varit långt gånget, och det fanns inget föl ändå! Så jag tar alltid detta med en nypa salt när folk säker att jag ser det röra sig, för det kan man göra på ett sto som inte är dräktig också!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Älskade Pauli

Det är svårt att skriva något överhuvudtaget, finns inget att säga men ändå så mycket! För 3 månader sin fick jag ta bort min fina hingst Arhults Cornelius, hans liv hade just bara börjat....... 5 år gammal, han som vann hela premieringen blev årets hingst 2013 och mina planer var så stora!!
 
Igår fick vi ta bort Pauli, det känns fullständigt overkligt, varför blir det så här?? Han skulle varit i avel 2015 då gick han omkull och slog sönder sitt knä... Operation nere på Jägersro av Palle Brink, han blev otroligt nog frisk igen! I höstas var han bättre än någon sin och gjorde sina seriebyten, piafff o passage som han inget annat gjort i hela sitt liv!
 
Vi var och filmade honom vid julhelgen på träning, 1 vecka senare står han med 40 graders feber en svår infektion i blodkärlen! febern höll i sig men gick att hävas till slut, men då upptäckte man en blodpropp! Hans bakben var så svullna, hasen som en fotboll.... den outlidliga smärtan gick inte bort och prognosen var så dålig!
 
Beslutet att ta bort honom var fruktansvärt och Madeleine miste sin bästa vän sen 13 år tillbaka! Jag miste min avelshingst!
 
Pauli köpte vi 2003 som en gänglig 1 åring! Madeleine har utbildad Pauli själv upp till svår dressyr, det går inte att förstå den sorg vi känner.
 
Själv känns det som jag hamnat i en mardröm och inte kan vakna upp, olyckorna duggar tätt nu!
 
2015 och 2016 gick förlorat för mig i avel med Pauli. Han har bara 18-19 avkommor men många tävlar i hoppning upp till MSV.
Pauli har ju inte varit i avel p.g.a att han flyttat runt med Madeleine och varit hennes ridhäst, men nu var planen att han skulle ta igen det! Synd om Svenska uppfödare som gick miste om denna stjärna!
Med Pauli gick en otrolig hingst förlorad och jag sålde min sista Pauli avkomma så jag är fullständigt bedrövad att jag inget har kvar efter honom!
 
Livet kan vara både tufft och orättvist ibland, men nu är det nya tag, försöka plocka upp sig själv och fortsätta!
 
Ni som har Pauliavkommor får gärna skicka bilder och berätta!
 
Själv födde jag upp
Arhults Chicago
Arhults La Scala
Arhults Creamy Grace (henne vill jag gärna få kontakt med igen)
Arhults DeLux
Arhults Romeo - 1åring TILL SALU, halvblodsmamma