Nya bilder!

Här kommer lite bilder på våra ponnyer, välmående och vackra :) alla foton är tagna av Agneta Höglund.Arhults Felix e. Downland Jaguar u. Fleur ue. Whatton Copper Beech, Welsh sek B
Arhults Chicago e. Speyksbosch Diablo u.Shore Brooks Coco ue. Speyksbosch Nando, RidponnyArhults Felix e. Downland Jaguar u FleurArhults Charlie e. Speyksbosch Diablo u Shore Brooks CocoArhults Charlie e. Speyksbosch Diablo u Shore Brooks CocoFelix och CharlieDownland Jaguar ute bland sina ston!Arhults Cornelius e. Speyksbosch Diablo u Borgehofs Corientje ue. Leuns Velds Elegant


Arhults Cornelius!Arhults Delicious e. Arhults Waldemar u. Arhults Delight
Arhults Fideli e. Downland Jaguar u. FleurArhults Delicious e. Arhults Waldemar  Till Salu!Reylem Simonetta e. Cottrell Archimedes u. Millcroft Safari "Millie"Arhults Geisha  e. Leuns Velds Elegant - Veronas Bo Gi


Arhults Venedig e. Arhults Waldemar u. Turfhorst Venice ue. Eyarth Simeon, Welsh sek B

Konstig helg!


Men underbara MIllie som är så trevlig och snäll och lugn, hon är inte jätte utvecklad men ändå väldigt fin i kroppen, hon har en underbar lång hals och mycket fina linjer. Hon fick 38p och skötte sig exemplariskt, det bådar gott inför framtiden då hon var tänkt att ställa ut nästa sässong som treåring. Hon fick 8 på typ 8 på benen och 8 på traven! Domaren tyckte hon hade lång hals :) ja just det var det vi ville ha, en lång vacker hals!

Vi köpte MIllie som föl från England och hon har verkligen levt upp till våra förväntningar.

Så vi hamnade på utställning med den vi absolut inte hade tänkt att ställa ut och det gick bra.

Wendela är nu omplåstrad och ute bland sina vänner, hon hade tur att det gick som det gick! Vi får se om hon kommer ut på utställning nästa år, det beror om jag får den lastbil jag önskar mig, då kan hon hoppa bäst hon vill ;) Annars får hon väl stanna hemma.

Något som är mycket bra på de engelska utställningarna är att domaren får aldrig veta vilken ponny han dömer eller vilket stuteri som fött upp den, kanske lite svårt här i Sverige då många domare vill ha katalogen ´dagen innan utställningen! Bra att SWF håller deltagarna hemliga, hoppas att dom är hemliga även under utställningsdagen för domaren!

Otroliga snälla fina Millie!


Millie

Jag har fått så mycket frågor om fölet jag har köpt och hon heter Hilin Miss Jasmine
Isabell och e, Eyatyh Tayma u. Hilin Hudoles ue, Carwed Charmer

Hon är en helsyster till Hilin Carnedd, Hilin Cato och Hilin Spellbound alla mycket framgångsrika.

Vi träffade ju Hilin Cato på både Royal Welsh show förra året och på Internationella Utställningen i Holland förra året, han gick samma klass som Waldemar. Både jag och Madeleine tyckte mycket om honom och det var jättekul att få erbjudande om att få köpa henne.
Jag var på jakt efter ett föl e. annan hingst som haft enorma framgångar i Wales/England, men efter att ha sett hans avkommor insåg jag det som många sagt till mig i England, att han förärver sig inte som han själv är, det är ju just det som är det viktigaste med både hingstar och ston - avkommorna ska bli bättre än föräldrarna! Han används nu ruskigt lite i England och avkommorna säljer dåligt, förmodligen kommer många på FO auktionen. Vi var runt och tittade på flera kända avelsston som Jane visste skulle säljas på FO, så kanske det blir ett sto till i år annars väntar vi på ett sto som vi fick löfte om att ev köpa nästa år ;)

Nu blev det en helsyster till avelshingsten Hilin Carnedd - den enda hingsten som har slagit den andra hingsten- Carnedd är en stark snygg hingst och jag vill ha benen styrkan i ponnyn fast jag söker det ädla vackra!

Hilin Carnedd blev Supreme Champion på Royal Welsh 2007, Hilin Cato har vunnit sin klass där flera år, Hilin Spellbound har vunnit stora klasser på flera stora utställningar som Shropshire och Midlands.Hilin Jasmine med sin mamma till höger! Ja det är en dålig bild men den enda bilden jag har än så länge :), hon är född i Juli så hon var mycket ung när bilden togs av mig.Hilin Cato på RWS 2007Hilin Carnedd helbror till Jasmine


Eyarth Tayma far till ovanstående tre ponnyer, en ponny jag föll för när jag träffade honom, han var väldigt lik Jaguar både i temperament och utseende.
Hilin Cato, en hingst i min smak! Nu hoppas vi att vårt nya blivande avelssto ska förärva sig lika bra som sin mamma!
Familjen Evans på Hilin var helförtjusta i Jaguar och väldigt posetiva att detta var en supermatch!
Bilderna på Hilins ponnyer tillhör Hilin Stud och lånade av oss med tillåtelse Tack!


Igår vann Birtley Welsh Wizard på The National welsh Silver Medal championships e. Brookhouse Chuckler u- Birtley Magic Girl(Lemonshill Hylight - Stoak Madeleine)
Grattis Jane! Som tvåa på utställningen kom ett föl e. Eyarth Red Pepper Grattis igen jättekul!
Detta är förmodligen den sista Chuckler fölet, han är gammal nu och jag hälsade på honom när jag var där sist, han är en underbar hingst, en riktig welsh och snäll. vacker! Denna unga hingst är till salu och jag skulle gärna köpa honom, men jag har ju ett sto e. Chuckler som jag väntar på :)
Grattis Jane och Dennis, ni är verkligen värda all framgång!
Vi råkade ut för tråkigheter i veckan då min son blev rejält misshandlad en vanlig skolkväll på väg till bussen - det får en att tänka på hur livet skulle vara utan sina barn:(  Nu mår han lite bättre men är ihopsydd i ansiktet.

Jag har alltid sagt att jag blev medlem i Swf på grund av sin trevliga attityd till sina medlemmar och uppfödarnas fantastiska osjälviskhet och förmåga att bjuda på sig själva. Har man fött upp ridponnyer i flera år så drar man sig för att vara i en förening med massor av egon, där den stora massan tror att dom är bäst och där elakt förtal är mer en regel än ett undantag!
Då kändes det skönt att föda upp welsh där alla var gulliga, hjälpsamma och bjöd på sig själva! Men ack så fel man kan ha, till er två som gapar bäst - hoppas att ni kan njuta av era fria betäckningar som ni fick av oss och hoppas att ni får fina föl efter vår hingst.
Snacka skit om folk eller gå och slå folk medvetslösa, vilket som i mina ögon är lika illa! man skadar andra avsiktligt!

Hoppas att ni alla med eller utan elakheter finner det ni söker och att man inte skadar för många på vägen!


Film

Nu har jag gjort en ny film, denna gången på ungstona, inte alla men några av dom.
Vi har Arhults Geisha e. Leuns Velds Elegant - Veronas Bo-Gi - Coelenhages Lets Be The Best till salu! Detta är en super chans att få ett Internationellt topp stammat sto ur en mycket stark stolinje, hon är helt underbar snäll medgörlig och snygg, hon rör sig dessutom väldigt bra.

Massor av framgångsrika ponnyer i närmsta leden på detta sto, vi är mycket noga med att hon kommer till en bra familj som kan ta tillvara på denna oslipade diamant!

Näst ponny till salu är Arhults Leontine e. Speyksbosch Dancer - Downland Wild Fowler - Sweet Reclaim xx, hon kommer ur ett prestations möderne, där mormor Liza Leontine har tävlat SM flera gånger. Ur denna stofamilj kommer många mycket ridbara individer. Leontines mamma Cup Cake är flerfaldigt guldbelönad!

Geisha är Fux och Leontine är mörkbrun! Resten av ponnyerna är sek B och inte till salu :)

http://www.facebook.com/video/video.php?v=420635582134&ref=mf

I veckan hade vi besök av Agneta, från Lassols Semin uppe i Dalarna, det var super trevligt att ses igen, vi gick seminkursen tillsammans och vi driver nu sen 5 år tillbaka varsin seminstation!
Jättekul var det!Hilin Etifedd, avelshingst Eyarth och Hilin!Hilin HoratioMillwood Chico 3 års hingst som blev ungponnychampion på Denbigh and Flint Show, super snygg hingst!Hilin Blodyn Y Mynydd e. Eyarth Tayma kom tvåa i sin klass 1 åriga ston vann gjorde Hilin Stenna e. Hilin Carnedd ett fux sto, väldigt ädel!

Vårt nya föl är e. Eyarth Tayma som jag tyckte mycket om då han var otroligt lik vår Jaguar i storlek och huvud! Familjen Evans på Hilin blev mycket intresserade av Jaguar och ville att jag skulle maila över bilder på ungston till salu e. honom ;), Jättekul så reagerar alla utomlands på Jaguar, men nu finns inga "fillys" som är till salu så jag blev uppmanad att tillverka många!!!
Det sa ju Tom Best också på utställningen 2009, domaren från Waxving stud, han frågade om han betäckte mycket - ganska svarade Madeleine, bra för han måste sprida sina gener - han är en enastående avelshingst.
I år har han 3 ston dräktiga, skulle varit mer men 2 av våra ston har inte kommit i brunst trots PG sprutor! Ängvaktarna bägge ston är dräktiga och det är jättekul för dom har så fina ston och avkommorna blir nog fantastiska.

Jaguar använder vi inte i allmän avel, han är mycket speciell, han är en cool kille - betäcker endast när stoet ska släppa sitt ägg! Fast det finns folk som tycker att jag ska tvinga honom att betäcka - jo okunskapen är ganska stor - står man som vi gör och stirrar in i ett Ultraljud dagarna i ända och vet hur stona fungerar, då vet man också att, de bästa stationerna betäcker endast ett sto en gång! Jag talade just med Agneta på Lassols, och hon sa att det är fruktansvärt när man måste beställa på samma sto i samma brunst semin för tredje gången - då ber man om ursäkt! Detta är kanske svårt att förstå när man inte sysslar med semin eller utbildad!
Min väninna i England har hingst station, hennes far har ett stort fullblods stuteri sen massor med år tillbaka, dom har alltid hingst, hon säger alltid du måste vänta 24-48 timmar in i brunsten innan du kan betäcka stoet, det är väldigt viktigt för hingstens säkerhet.
Inget sto blir dräktig på första språnget om det är första dygnet, stoet måste vara rejält brunstig! Sen finns det alltid undantag, ston som inom 12 timmar både får och släpper sitt ägg, dom missar man nästan till 100% i första brunsten, sen behöver man kolla upp med UL för att hålla koll, eller ha dom på fribetäckning, för hingsten vet! Men tack och lov så är det endast en liten liten grupp ston som gör så!
Det finns saker som underlätta, Bakterie prov och kunskap :).

Vi väntar och längtar efter Waldemar nu - han kommer snart hem och vi saknar honom väldigt mycket! Kunde inte drömma om att han skulle betäcka så många ston hela 16 st tror jag Susanne sa, vi har själva ingen dräktig med honom :(, det hanns aldrig med tyvärr.

Nästa år har vi många sek B ston som blir 3 år, så då ska vi betäcka ett par av dom!

På söndag ska vi åka på utställning, det blir Wendela vi tar med, men vi har även tagit in Reylem Simonetta "Millie" hon är så snygg, kanske vi ställer ut henne med i höst! Vi får se hur mycket vi har att göra!


Vackra Cottrell Royal glance i The Green Journal - den Engelska årsboken!