förändringens vindar!

Förändringensvindar kan det vara Berit som är på väg in över Sverige, jag hoppas det och inte en ny Gudrun som var förstörelse, iallafall för oss för Gudrun slet av taket både på stallet och på svinhuset!

Jag är nu helnöjd med mina nya, jag som inte avlar färger har alltid önskat mig en speciell färg, men trodde det var omöjligt att hitta bland welsh ponnyerna, men nu står det en i stallet, och det bästa av allt med rätt stamtavla!

Spun Silk mitt lilla söta welsh föl har två virvlar i pannan, jag blir lyrisk när jag tänker på det :) Speciella hästar!

Jag har en tid retat upp mig på både folk och fä, men speciellt på vissa saker.... Jag tror inte det är någon vidare ide att driva ett företag med inriktining avel och häst, vi som försöker  göra detta på en nivå som jag gör blir ett lätt byte för egoister och andra som inte har en tanke på att göra rätt för sig!
Undrar ibland om det har slagit dom som inte har för avsikt att betala, hur det skulle kännas att inte få sin månadslön en månad eller två??

I sommar har jag haft ett par hästar här av olika anledningar, nu när det är dags att betala fakturan för för dessa så kommer kommentarer som dom tycker det är för dyrt etc etc. Vadå för dyrt att betala för 4 månaders uppstallning, foder och utbildning då man redan har fått 50% rabatt på priset! Jäkligt irriterande!
Eller när man betäcker sitt sto och fakturan kommer och man får kommentaren, att dom inga pengar har längre???

Hur kan man beställa saker eller be någon ta hand om sin häst i utbildnings syfte och inte vara villig att betala för sig??? Hur ska vi som driver hästföretag kunna öerleva när folk inte tar villkor på allvar utan tror att vi lever av luft!
Nej det känns ibland som vi kommer längst ned på betalnings skalan!!

Några som just fick betalt är våra underbara massör och kiropraktorteam, där vi var nu ikväll och gav "Lasse" en rejäl genomkörare, super nöjda är vi efter ett trevligt möte, speciellt nöjd är Lasse efter en proffsig behandling :)))
Godnatt alla, nu ska jag sova och vara beredd på förändringens Berit imorgon :)

Planeringen fortsätter!

Vädret är helt otroligt, man kan inte tro att det är November och gräset växer!!!

Skulle behöva en ettårshingst eller ett årsföl som sällskap till min fina Cornelius, han är lugn och snäll, så ett årsföl kan gå bra! Lösdriften är nere i Torsås hos Madeleine.

Min plan är att få ned antalet ponnyer men det går mer långsamt än jag tänkt mig, det är några som ska hem till sina ägare, sen har jag bara mina kvar.

Pauli är hos Madeleine och sätts igång och Diablo är där med, han ska ut till ryttare nu och vi håller tummarna att det ska gå bra! Han börjar komma upp i kondis igen och är ute i skogen och cantrar för fullt!

Fortfarande har vi Lasse här, han vilar sig och vi hoppas att han ska bli sig själv igen och ut på tävlingsbanorna igen ;)

Sen har jag bara mina sek B hingstar och ett par seniora Ridponny hingstar!

Jag funderar så på Mystery, han är en enastående hingst och om det är någon som har ett eller två ston som skulle passa honom, kan ni få låna honom eller köpa honom om han får gå med stona på lösdrift över vintern och bete över sommaren.
Han lämnar fantastiskt fina föl, med de bästa tänkbara blodslinjer, hans mamma är ett Weston sto (Weston Moll Flanders) hon har lagt grunden till många fina stuterier bl.a Cadlan Valley och flera mer. Pappan är en Downland stammad hingst Pennwood Eldorado som lämnat mycket på Rosedale stud i Wales. Bästa tänkbara stam.
Vi har 3 stoföl här som vi sparar för framtida avel.
Han stod flera år på Stoak stud där han lämnat mycket bra avkommor, Pennwood stud hade avelsston e. Mystery likaså  A Clemetts bästa avelsston är e. Mystery.

Stoak May e. Mystery fick avelsdiplom i år på premiering!

Är det intressant maila mig Cottrell Mystery är en fantastisk fin hingst, han är medal winner i UK, har licens i både UK och här i Sverige!

Vi planerar att betäcka ett sto med honom till våren.

Vi vill att han ska gå med welsh ston sek B, han är nu 20 år i mycket bra skick!

SE hingstsidan för mer info om Mystery!
Varmt och dimmigt :)

Idag blev det inte ljust alls, det var dimmigt och blött, småduggade hela dan!

På morgonen kom våra nya föl, Birtley Spun Silk och Cadlan Valley Dragonfly, dom var både tama och i bra skick!

Tog lite bilder, men på fölen får vi vänta lite tills dom kommit i fas och kan gå ut! Just nu står dom i en jättebox och ska ta igen sig. Dom både äter och dricker bra!

Lite bilder på Waldemar!