Bilder

Nu kommer bilder på vårt Diablo föl som kommer att heta Ludvig! Här är han endast ett par timmar gammal!

Han har ärvt sin pappas 4 vita strumpor! Han är till salu så skynda att gör ett fynd och få en framtida ponnystjärna.

Vi har 5 hingstar i år, alla ska säljas och av dem är två redan sålda! Vi har ett fantastiskt fint föl e. EG Pauli till salu som vi säljer förmånligt till ett bra hem, likaså en underbar toppstammad welsh Filip som också söker ett hem som blivande sportponny!
Nacho och Da Noir är sålda
.


Arhults DaNoir en bror till Speyksbosch Diablo han är såld till Finland och här ser man tydligt vilken stark stolinje Diablo kommer från, han verkar själv förärva sig lika bra!

Mer nyheter Merlyn vår delägda hingst i England har idag varit på Silver Medal show och kom tvåa i sin klass, vilket är jättebra, det är enormt stora klasser där och han sköter sig så jättebra!
Hoppas det kommer fler nya bilder på honom snart.

Merlyn med komis ute i hagen!

Liza har fölat

I natt komm vårt sista föl och det har verkligen varit ett hingst år i år för det sista fölet var också en hingst! Brun liten stjärn och 4 vita strumpor.
Han ser helt otroligt fin ut långa långa ben lång vacker hals och naturligtvis som alla fölen haft ett "Diablo" huvud!
Vi är helnöjda med denna kille och om vi hinner ska vi betäcka om Liza med Diablo i år för hans avkommor är helt fantastiska.

Liza är ju hela 22 år gammal och jag måste säga att denna fölningen var nog hennes enklaste. Förra hingstfölet Liza fick var Lamboughini mörkbrun med 4 vita strumpor, blivande dressyr ponny i Borensberg! Nu fick hon sitt andra hingstföl och även denna 4 vita strumpor.
Jag hade ju hoppats på ett stoföl att spara men detta Diablo fölet är nu också till salu som blivande tävlingsponny!

Igår kom det ytterligare ett sto till Diablo, det är jättekul och hade jag haft ett sto som jag funderade på att betäcka då hade jag inte tvekat utan betäckt omgående, före hans föl är helt otroliga faktiskt!  Foton kommer under dagen!

Vi kommer att få hit en unghingst e. Dancer som vi ska ställa ut och han är till salu! Mörk 4 vita strumpor och bläs, han har 3 bröder som går i VM laget i körning för Sverige.  Dancer har ju i Tyskland 2 avkommor som tävlar på högsta nivå i körning så här är en chans att köpa en snygging verkligen.
Hans helsyster blev uttagen till Årets ponny WPB 2008, hon vann och blev BIR på Riks!

Bild finns på han under till salu på vår hemsida som han såg ut som föl!

Betäckningar

Jag nu är sommaren här verkligen! Kanon väder och nu ska vi snart börja klaga på att betet torkar upp och våra hästar har inget att äta p.g.a  det :)

Vi har haft många ston i år och just nu leder Diablo ligan över flest betäckta ston, det är kul för er som valt Diablo för alla hans föl ser super snygga ut! Han ger en otroligt typ, långa ben vackra huvuden och fantastiska halsar! Jag bara säger Grattis till er som är ägare av ett Diablo föl!
Nu kan jag även säga grattis till er som använt Diablo i år för han har 100% dräktighet på första semineringen! Vilken kille! Han ska snart åka tillbaka till Sundvall nu, men om ni skyndar er hinner ni med seminering innan han åker.

Nu ska hans utbildning påbörjas lite mer på allvar och Elin väntar med spänning på att få tillbaka honom. Vi kommer att sakna honom, för han är så söt snäll och gullig, inte ens när man hetsar upp honom och går till bocken med honom visar han ens en tendens att bli hingstig eller busig. Han har ett sådant super temperament som jag sällan skådat. Han är verkligen en barnponnyförärvare utan gränser. Alla som ser honom och går in och hälsar på honom i boxen blir helt sålda.

Dancer får som vanligt många ston, även han har haft alla dräktiga på första semineringen, Hanassie har några få ston även dom är dräktiga på skick!
Elegant naturligtvis han har alltid alla dräktiga. Pauli har också några ston som är dräktiga.. I år har det varit mycket lovande faktiskt.
Waldemar han har också sina ston dräktiga vilket känns mycket skönt, jag har lärt honom hoppa på bocken så att vi skulle kunna ta och kika lite på hur  hans sperma ser ut, dom ser verkligen bra ut, och Waldemar hoppade glatt på bocken.. Han är lika så en liten söt snäll och otroligt resonabel hingst. Han lyder minsta lilla vink och uppför sig jättebra vid betäckning.
Han kan stå några meter från stoet och bara vänta på tillsägelse att få betäcka utan att bråka det minsta.

En liten rolig sak som hände är, det är inte lätt att överta sin pappas ston det har Waldemar fått erfara. Han skulle få snälla Fleur.... Fleur var brunstig och Waldemar skulle brunstkontroller, då är inte Fleur brunstig längre utan vänder på klacken med en knyck på rumpan och går. Inte arg utan endast sorry liten inte denna gång.
Hon ville inte ha honom.
När vi hämtar Jaguar 5 minuter senare, kan knappt Fleur stå på benen så brunstig är hon, så nu är Fleur dräktig med Jaguar ialla fall. Det är inte lätt när man har en pappa så stark som Jaguar är.
Men det gör ju inget för Jaguar och Fleur får otroligt fina föl tillsammans.

Diablo fick ett nytt föl i veckan, denna var en långbent hingst u. ett skimmelsto och fölet blir brunt! Han är stark i sin förärvning! Grattis till Per och hans snygga föl!


Diablo & ElinWaldemar