Hur står det till?

Nu börjar jag undra hur det står till med vårt avels Sverige???

Denna vintern har varit ganska turbulent faktiskt, men vi är på fötterna faktiskt! Att folk snackar skit om andra det vet man ju, men ibland undrar man om det finns några gränser!

Jag har bara de senaste två veckorna fått ta emot så många samtal om rent kvalificerat skitsnack - en hingstägare har blivit tvingad att skaffa veterinär intyg på sin hingst för en annan hingstägare har sagt saker om hingsten så stoägare backar????
Ska hingstägaren hamna i en situation där dom måste försvara sig!

Denna veckan var det en ny hingstägare som fick sin hingst uthängd???

Vad är det för folk som sprider dessa rykten, och det värsta är att det är oftast inte den person som dom säger som sprider rykterna som ligger bakom, vilken soppa!

En av de fall som hamnade på mitt bord verkar ha rett upp sig och den skyldige kan pekas ut skönt, jag hade hoppats att den som fick sina hingstar baktalade och som var informerad att jag hade sagt skitsnacket hade varit så modig att personen hade ringt till mig, då hade vedebörande person fått höra att jag har en stark motvilja mot skitsnack!
Vi har som regel här med 8 hingstar på station, vi talar aldrig illa om andras hingstar oavsett vad vi tycker. Vi seminera med andras hingstar, stoägarna kan välja vilken hingst dom vill så seminerar jag med den, aldrig någonsin skulle jag kränka en stoägare genom att säga att vi inte tycker deras val är bra!!!!
Hur skulle det se ut!

Istället har jag från vänner som följer debatten fått höra, att jag är en dålig hingsthållare, jag kan inte fodra mina hästar och klarar inte av att ge dom mat etc etc!!!
Tänk vi som har så otroligt många besökare här varje år!
Tänk att man aldrig slutar hitta på och leta fel.

Vi gör alla så gott det går och jag hoppas verkligen att de som finner nöje att skrika och skriva ned andra finner någon glädje i det!

Ja ja jag vet, det finns dom som aldrig ger sig, i Holland kallar dom det för The Swedish SoapOpera, jag har vant mig att det finns dom som älskar att kasta ur sig dynga på mina älskade hingstar och mala sönder öronen på folk om hur dåliga dom är ;) men det är ju min avel, och jag tycker faktiskt väldigt mycket om dom :).

För flera år sedan polisanmälde jag det hela, men nu börjar man bli så van att det är väl så folk är, dom snackar skit och missunnar andra lite glädje och framgång!
Tänk på det, om ni träffar någon som snackar skit om andra inför er - var så säker på att den personen snackar skit bakom ryggen på er sen!

Jag har sagt det tusen gånger och jag säger det igen - jag håller på med detta för det gör mig glad och jag älskar mina ponnyer - inte för att få ovänner, men med facit i hand har jag fått massor av vänner, fantastiska vänner och några några som strör salt i såren ;)

Jag får många förfrågningar om hur Waldemars fertilitet var 2010, jag kan inte svara på det då jag inte har fått in någon rapport från hingst stationen han stod på, inte heller svarar dom mig på mail eller telefon!

Nya kort!

Idag har vi varit ute i solen och snickrat!

Stona har det skönt i sin hage :)Vårt nya NWR sto, mycket söt!Glamour, man blir smutsig om munnen när man har mulen i höbalen hela tiden!Waldemar på språng!Han trimmar inför vårens begivenheter!


Madeleine vidar utbildar nu Welsh sec C hingsten Shounnyn han är ca 136-137 cm hög!
Han söker nu en ryttare som kan fortsätta hans utstakade bana. Ring Madeleine hon söker någon som vill
fortsätta rida honom samtidigt som hon kan hjälpa till! www.mhdressage.se   eller ring 070-6466287,

Vintern går sakta!

Vintern går sakta i år trots att det redan är den 19/1 idag, men när vi har haft snö så tidigt känns det som en evighet, Tänk om ryktet är riktigt som dom säger att det ska vara en lång och varm vår :). Det var det när vi flyttade hit, alla hästar ut på sommarbete i April - det hade varit en rimlig belöning för att vi inte fick släppa hästarna förräns i Juni 2010 och att snön kom redan i November!

Jag är så nöjd med mina föl från 2010 och de nya små som har kommit hit!

Vi har ett nytt NWR sto e. Speyksbosch Nando u. Wester Aikemas Nanette, detta är Nanettes sista föl och hon är en 3/4 dels syster till den Godkände NWR hingsten Wester Aikemas Adios. Adios tävlar EM för Engelska landslaget i dressyr och är en fantastisk prestations ponny!
Hon kommer att vara till salu i sommar betäckt med någon av våra hingstar. Anledningen är att hon är väldigt nära släkt med vår Shore Brooks Coco som har lämnat 3 fantastiska föl;
Arhults Celeste exp till Finland
Arhults Chicago såld till Sanna Nilsson
Arhults Charlie exp Holland alla minns väl Charlie som varit här, ett enastående föl som jag hoppas vi får höra mer om!

Turfhorst Nietzchka som hon heter är dräktig med Molenhorns Lucky Boy och vi ser fram emot det blodet, Lucky Boy såldes redan sin första sässong i avel till USA så hans blod finns inte att tillgå här längre. Mycket spännande är det :)

Vi säljer också vårt fina avelssto Turfhorst Nancy Crown dräktig med Diablo - hon är till salu nu sen kommer hon att föla i April! Vi kan även betäcka om Nancy med valfri hingst om så önskas (Någon av våra hingstar).

Waldemar ska stå på semin i år om allt går enligt planerna, han har hämtat sig ganska bra efter sommaren med kanske lite väl många ston! Det blir skönt för honom att slippa stressen och istället gå på bete med sina vänner och besöka bocken ibland ;)
Vi ska själva i år betäcka ston med Waldemar, sen är planen att han ska flytta till Madeleine och utbildas i dressyr!

Madeleine har ju nu ett eget stall och hon tar emot era ponnyer/hästar och utbildar dom, just nu rider hon bl.a en välkänd snygg sec C hingst, jösses vad dom har fått till det:) Hon söker förövrigt en elev som vill tävla och rida denna hingst framöver. Gå in på  www.mhdressage.se och kontakta Madeleine.

Jag återkommer med lite bilder strax!

Jo jag höll på att glömma snart är det NWR premiering nere i Holland och då kommer det att visas en hingst e. DR Metall och mamman är en helsyster till Speyksbosch Dancer, hon har varit Supreme Champion nere i Holland och är ett otroligt högt bedömt sto. Kommer inte ihåg namnet men stuteri namnet är Thriantas - han är förmodligen väldigt snygg precis som Speyksbosch Ponnyer brukar vara ;)
Speyksbosch Destiny med fölet Bisterhof's Diamond Dancer fölchampion
Destiny är helsyster till Speyksbosch Dancer och hennes föl med Heitrak Marwin (samma pappa som Diablo).


Bisterhof's Diamond Dancer sire Heitrak Marwin(samma blod som Diablo)
Speyksbosch Destiny helsyster till Dancer! Hon är i årets hingst premiering en son med Metall som ska visas!


Detta är Wester Aikemas Adios som är en 3/4 dels suster till vårt nya NWR sto.


Detta är Coelenhage's Lorenzo som är pappa till vår Arhults Delight ochså NWRMolenhorn's Lucky Boy, far till fölet vi väntar, NWR hingst som gjorde en sässong i Holland sen såld till USA. Han är e. Wengelos Ricardo!