Resultat!!!

Nu har tävlingarna kommit igång på allvar och vi väntar med spänning på alla resultat stora som små så glöm inte rapportera in det till mig!
 
Stephanie Linde och Speyksbosch Diablo har debuterat i LAP1 som är en kvalklass till Nationell nivå och det gjorde dom lysande!!! Diablo har inte tävlat på flera år men med Steffi som pilot gick det mycket bra!!
 
Dom red ihop 65,789% och har sitt första kval klart! Diablo var i piggaste laget och gjorde några  missar som drog ner resultatet, men vi är mer än nöjda :)
 
 
Se vilket ekipage så flott!! Lycka till i fortsättningen Steffi och Diablo!!
 
Sen är det Arhults Wendela, denna fantastiska lilla Welshponny hon har klipp i sig och har varit ute ännu en gång och nollat!!! Nu är det LA banor som hennes superduktiga ryttare Wilma och Wendela hoppar! Här kommer en bild på Wendela och Wilma!
 
 
Buzz Lightyear e. Speyksbosch Dancer och hans duktiga ryttare Felizia Göransson skämmer bort mig med resultat hela tiden, dom har nu sitt första kval klart med en nollad LA runda!
Grattis!!!

Avkommor!

Nu snöar det igen! Det blir trots allt hopp en lång och jobbig vinter!
 
Jag har glädjen att få information från ponnyköpare runt om i världen hur det går för mina uppfödda ponnyer eller från hingstarnas avkommor!
Man kanske kan tycka att har man sålt så har man, men så är det inte i uppfödarens fall, vi föder ju upp för att sälja, förse er andra med bra kvalitetsponnyer är ju målet! Då blir man så himla glad när man kan läsa om hur väl ni tar hand om era ponnyer, jobbar dom och matchar fram dom mot nya framgångar!
 
Varför det är viktigt? Jo som uppfödare är det mest slit 7 dagar i veckan :) och som hingsthållare är det den enda sak som räknas, hur bra avkommorna gör sig i sporten! Hingsten kan bara tillgodoräkna sig avkommor som presterar något, en avkomma som är söt och snäll och står i ett stall betyder kanske något för just den personen, men absolut inget för hingsten.
Hingstens avelsvärde höjs bara genom att avkommorna visas fram eller tävlas. Så om ni undrar varför jag sprider bilder på de framgångsrika är just att det är som att få en extra bonus i lönekuvertet för allt slit man lägger ner!
 
KOM IHÅG ATT EN AVELSHINGST ÄR ALDRIG BÄTTRE ÄN VAD HANS AVKOMMOR VISAR!
 
Så därför uppmanar jag er alla, jobba era ponnyer och visa fram dom :)
 
Speyksbosch Dancer har 2012 haft flera otroligt framgångsrika avkommor och det har fortsatt även nu 2013. Hans avkommor kan hoppa något alldeles fantastiskt! En som är duktig och flitig är Felizia Göransson som tävlar Buzz Lightyear e. S Dancer, bilden nedan är från Sveland Cup i helgen, där Buzz nollade även LA hoppning!
 
 
Jag hoppas att vi får fler rapporter under året på avkommor och uppfödningar!
 
En vacker avkomma som vi har sålt, är nu färdig för nya tag och är till salu igen, det är Arhults Playboy e. Leuns Velds Elegant u. EG Phoebe (Power Boy) han finns i Kristianstad trakten.
 
 
Playboy är en ponny som lätt kan gå hela vägen till toppen med rätt matchning!
 
EG Pauli är utlånad en tid till Amanda Avhenlampi Svensson, hon har nu på kort tid kvalat Pauli till MSV genom att rida två godkända MSVC. Grattis Amanda och tack för du tar hand om Pauli åt oss! Bilder kommer!
 
Så skicka gärna in rapporter stora och små så vi kan njuta av era framgångar!
 
Nachlin som visades i Holland på Premiering blev inte godkänd utan det blev endast 4 hingstar av alla tre åringar som visades!
Vi är enormt stolta över hans utveckling och att han visades fram i sånt fantastiskt skick! Tack till Fam Harold Zoet som nu har nachlin till salu!
 
Nu ska jag ut och trotsa det hemska snöoväder som är här :/

Hingstpremieringar!

Nu har hingst premieringarna börjat och i Holland har denna helg varit stor premiering!
 
Med och visades var vår uppfödning Arhults Nachlin e. Speyksbosch Dancer u. Turfhorst Nancy crown (Coelenhages Lets Be The Best) han är 3 år och såldes till Holland som föl!
Svarta nachlin gjorde bra ifrån sig men blev inte godkänd, av alla som visades var det endast 4 som gick vidare till bruksprov!
 

Nu är Nachlin till salu igen! Hans rörelser är helt otroliga! Det har han ärvt av sin far Speyksbosch Dancer :) han är kol svart och har flera riktigt bra helsyskon bl.a Arhults Nicolle som nu är framgångsrik på tävlingsbanorna!
 
Jag vill säga tack till Yvette och Harold Zoet som visat fram Nachlin så fantastiskt fint! Hoppas han hamnar i ett bra hem i framtiden!
 
bilderna ovan är samtliga på Arhults Nachlin!
 
Vinnare av ridponnyerna som gick vidare är Bijsterhof's Diamond Dancer
denna vackra individ är u. Speyksbosch Destiny som är helsyster till Speyksbosch Dancer och far till Diamond Dancer är Heitraks marwin som är en halvbror till Speyksbosch Diablo!
 
Han vann även bästa trav!!! Grattis till Fam Van Drie som är ägare och uppfödare till denna Diamant!