Fantastisk höst!

Nu har Arhults Playboy rest till Skåne och Eva Norrby, hon är ju 50% delägare till honom. Han ska nu utbildas och ridas in, vi valde att göra detta nu då Madeleine finns nera hon Mattias Jansson ett stenkast från Eva och Playboy så kan Madeleine och Eva arbeta tillsammans.
Playboy är en snäll och fantastiskt trevlig individ.

Jag har ytterligare en väninna som just köpt en NWR hingst i Holland, han står redan i Sverige och jag önskar henne lycka till med honom. Hon får själv avslöja vem hon är och vem hingsten är! Men spännande är det!

Jag väntar med spänning på mina nya ponnier från Wales, jag vill verkligen att dom ska komma så jag får studera dom på närmre håll. Tänk att få en Cottrell Hingst som är u. Weston Moll Flanders, detta sto vars avkommor har byggt upp flera riktigt framgångsrika stuterier.

Vi kommer att ha honom på station här nästa år för ett begränsat antal Welsh sek B ston, vi ska naturligtvis själva betäcka ett antal ston med honom.

Jag sitter och längtar efter De Paardenkrant det ska vara en så fin artikel har jag fått telefonsamtal om från Holland, jag scannar in artiklen så fort den kommer!

Jag satt nere i min sto/föl hage i går och jag kan inte sluta förundra mig över hur fantastiskt snygg Chicago har blivit, vilken pärla han kommer ju att göra succe när han är vuxen, det är precis så man vill att en modern sportponny ska vara. Skulle jag letat en blivande sportponny att utbilda då hade han varit ett hett alternativ!

Sen var det ju Rid & Sportponnyföreningens representant RSF årets föl som åkte till Årets ponny, han kom tvåa jättebra och Grattis!

Titta in på RSF hemsida och se alla fina ponnier där!  www.sportponny.org

Artiklen i De Paardenkrant

Igår i Fredags publicerade den stora Holländska Hästsporttidningen artiklen om oss i De Paardenkrant! Helt sagolikt, att vi blev kontaktade av denna stora gigant och de frågade oss om dom fick skriva ett reportage om oss och Speyksbosch Diablo och våra framgångar i Holland!!!!

De Paardenkrant är en mycket stor tidning och den kommer ut två gånger i veckan och tar upp allt inom hästsport.

Jag väntar fortfarande på att reportaget skall skickas till mig men vi har redan fått gratulationer från Holland om att det var ett mycket posetivt och trevligt reportage! Jättekul! Om det går ska jag scanna in reportaget här på min Blogg, men det är tydligen väldigt stort.
Ja då kan man ju se skillnaden, ridsport skrev en liten artikel om Holland där tre svenska ponnier var, men endast en bild, i ridsportens mecka Holland blev man så imponerad av bl.a Speyksbosch Diablos prestation och framtoning att man valde att kontakta oss och skriva om honom!

För oss känns det roligt att få en sådan otrolig uppmärksamhet, och när Diablo väl har växt till sig och kommit lite längre i sin utbildning, (han är ju endast riden i ett år nu) då är nog han en som man får se upp för....!


Bilden som var i De Paardenkrant, foto Jannike De Rade (event fotographer)

Nu har vi sålt Arhults CupCake, hon reste till sitt nya hem utan för Skövde igår, hon är ju dräktig med Speyksbosch Diablo och kommer där att utbildas av Maria som är ny ägare.
Maria har jobbat i Tyskland som beridare och är mycket duktig, hon har nu två Arhults ponnier först Alice som har föl vid sidan efter Diablo och nu även "Kakan" som väntar föl efter honom. Vi önskar henne lycka till med sina fina ponnier och alla halvblod så klart!
Liza Leontine som är mamma till CupCake är nu hela 22 år och väntar sitt 7 föl, hon har redan poäng för A prem och det saknas 30p för elit.
Hennes avkommor har varit väldigt eftertraktade och alla är sålda till småvuxna som ska utbilda dom, det är jättekul. Kakans ett år yngre bror e. Speyksbosch Dancer fungerar jättebra uppe i Linköpingstrakten och han utbildas för de högre klasserna i främst dressyr. 4 år gammal och snäll som en gammal trotjänare!
Hennes 3 åriga dotter Arhults La Scala e.EG Pauli fick avelsdiplom i år!
Nu säljer vi inte fler stoföl om Liza skulle få ett till utan den som står på tur härnäst att säljas i denna stofamilj är hennes enastående hingstföl e. Speyksbosch Diablo, han är en liten kopia av sin far, Arhults Ludwig brun 4 vita strumpor!

Bilden föreställer Arhults May Be(som är till salu också dräktig med Diablo) och Arhults CupCake foto: Elin
Nylander


Arhults Ludwig e. Speyksbosch Diablo u.Liza Leontine, till salu!
Foto; Elin Nylander

Nya bilder!

Nu har ännu en fantastisk vecka förflutet med fantastiskt väder! Man blir så glad över att vädret är så fint nu när hösten närmar sig med stormsteg.

Vi arbetar med Waldemar och Macho. Macho är så begåvad, han är mycket lik sin arbetsvilliga far och förstår direkt vad som behöver göras. Longera var som han alltid hade gjort det!

May Be vårt vackra 4 åriga ridponnysto som är till salu, hon har ju närliggande blodslinjer som Diablo - hon måste ju vara otroligt intressant för någon som vill ha en modern sporthäst att rida på, med hennes långa ben högställda typ och mycket bra gångarter - hennes bakben är fantastiska! Sedan har hon ett mycket högt avelsvärde för att verka i ridponnyavel. Samt att hon är dräktig med Speyksbosch Diablo! Det fölet är så intressant att vi gärna tar tillbaka det.

May Be och Cup Cake på språng!


May Be och Cup Cake!


Vackra högställda snygga Arhults Nacho! Det går inte att ta miste om vem som är pappa till honom!
Han är såld till Eva Norrby som är här och hälsar på och tittar till sina ponnier. Eva är ju också delägare i Arhults Playboy som är e. Leuns Velds Elegant. En snygg tvåårs hingst med en fantastisk hingst karaktär!

En annan fölunge som är helt otroligt snygg är Arhults Chicago, han har verkligen utvecklats riktigt bra!


Arhults Chicago


Arhults Delicious


Arhults Delight


Nordy Ladies Day " Doris "


Arhults Nacho


Arhults Fideli och Wendela


Arhults Delight


Arhults Filip


Shore Brooks Coco


Ungstona i samlad flock!


Arhults Wendela och Nordy Ladies Day


Reylem Simonetta


Birtley Primrose


Arhults Fideli
Arhults Geisha


Nordy Ladies Day


Arhults Lady


Arhults Geisha och Arhults Wendela


Arhults Leontine, Royal Glimpse, Fideli och Nordy Ladies Day!


Arhults Delight och Arhults Delicious


Arhults Filip9 fantastiska ungston på sommarbete som fortfarnade är grönt och rikt på mat!