Ponnyer till salu!

Vi har kommit fram till det smärtsamma beslut då vi måste dra ner på vår verksamhet på grund av omständigheter, i år kommer endast welsh hingstarna att finnas till avel. Men det är ju inte vilka hingstar som helst utan ett par av de bästa i landet :)
Downland Jaguar och hans son Arhults Waldemar.
Boka plats till era ston!
 
 
Vi kommer att lägga ut en lista på de ponnyer som är till salu, alla är mycket väluppfödda snygga exteriört bra och säljs endast då vi drar ner på antalet ponnyer. Inga ponnyer skänks bort men vi är noga att dom kommer till bra hem och prioriterar det först!
 
Bland Ridponnyer säljer vi vårt toppsto Borghof's Corientje e. Leuns Velds Elegant, hon lämnar fantastiska avkommor och vi har 3 st kvar här på stuteriet. Bl.a Arhults Cornelius
Corientje kan fås betäckt med Speyksbosch Dancer.
 
 
Welshponnyer:
Cadlan Valley Dragonfly Isabell 2 års hingst med topp stam blir B ponny snäll och trevlig i all hantering och är ett fynd för den som söker en ponny med spektakulära gångarter!
 
 
 
 
 
 
 
 
Arhults Felizia sek B welsh e. Cottrell Mystery - Whatton Copper Beech blir B ponny mycket snygg 2 års sto rör sig otroligt bra, kommer att bli en superfin tävlingsponny!   Arhults Felizia är nu såld!
 
 
 
Arhults Molly sek B welsh e. Cottrell Mystery -  Lemonshill Hylight 3 årigt welsh sto exteriört korrekt snygg ponny, snäll och trevlig, kan fås betäckt med Jaguar eller Waldemar.
 
 
Arhults Laura Ashley 3 årigt RP sto B ponny e. Speyksbosch Diablo - Sweet Reclam xx ett topp sto som lånas ut på längre tid för någon som kan utbilda och ha som tävlingsponny till sina barn. Ska visas på 3 årstest och bör ställas ut! Referenser kommer att krävas!
 
 
Locksley Valentina 1 årigt welsh sto e. Littlebyrom Harry Potter u.Laitehill Valeta topp stam, snygg ponny, rör sig kanon ett riktigt fynd, denna kombination har lämnat flera godkända hingstar som är helbröder med Valentina!  Valentinas mamma ägs av Stall Pooh och där finns bilder på mamman och hennes berömda helsyskon!!
 
 
Arhults Choklad 2 årigt Ridponnysto D ponny e. Sppeyksbosch Dancer, kan lånas ut till mycket duktig ryttare som kan ta tilvara på denna superponny, hon kommer att gå långt på hoppbanorna! Endast till 5 stjärningt hem! Lånas ut under flera år är inte till salu i dags läget!
 
 
Flera av årets föl kommer också att vara till salu!
 
Vi har också en New Forest valack till salu  C ponny e. Lunnalyckans Tacado, han hoppar super och behöver en tuff ryttare som kan lotsa honom runt på banorna, med föräldrar som är hästvana, säljes omgående väldigt förmånligt. Mycket resultat i både hoppning och dressyr!
 
 
 

EG Pauli

Pauli är hos Amanda Ahvenlampi Svensson som rider och tävlar honom. Dom har under vintern kvalat i MSV C  och är nu klara för MSV B. Vi håller tummarna att det går bra i framtiden och vi saknar honom väldigt mycket.
 
Pauli har det mesta Exteriör med ett runt fint kors, 3 mycket bra gångarter, ridbarhet och ett förträffligt temperament! En komplett hingst som förärvt sig väldigt bra och leder i sin åldersgrupp av hingstar på sina avkommor trots att dom inte varit så många! Här är ytterligare ett exempel på harmoni i exteriören med högställdhet, långa ben en stark rygg och ett runt fint kors. Inga sluttande kors här inte som verkar finnas på var och varannan hingst numera!!!  Numera verkar man bländas mer av färgen än av en god exteriör när det gäller ridponnyer!  Ett bra sto som är förärvningssäkert och en god exteriör kommer man ganska långt på!
 
Jag hoppas att när Pauli kommer hem igen ska verka i avel under ett par år! Lite nya bilder på Pauli!
 
 
 
Vi har även ett par ston till salu nu, bl.a Corientje som är Arhults Cornelius mor, ett flerfaldigt guldbelönat sto e. LV Elegant.

Speyksbosch Diablo!

Nu har vi varit på en tur och shoppat lite :) sen blev det påhälsning hos Diablo och Stephanie Linde! Vad härligt det är att se hur bra han har det och hur omtyckt han är, vad mer kan en ponny begära?
 
Steffi tränade för sin tränare Mattias Renberg och det var jättekul att se! Steffi är så duktig och följsam, det syns på Diablo som verkar trivas som fisken i vattnet med sin ryttare!
 
Tänk vilken skillnad det är när man hittar ryttare som uppskattar vad dom får för ponny! Vi har ju haft tur, Diablo har haft flera väldigt bra familjer och vi har fått vänner för livet genom denna lilla fantastiska hingst!
 
Han är en enastående ponny, en fantastisk hingst och nu kan han stoltsera med att han har en godkänd son, Arhults Cornelius! Inte bara godkänd med 42p utan även Årets Hingst 2013 alla sektioner!!
 
Diablo kommer inte att vara i avel under 2 år utan vi hoppas följa hans framgångar på tävlingsbanorna med Steffi! Vill ni vara med och sponsra Steffi och Diablo kontakta oss då!
 
Vi kommer att ligga lite lågt med allt i sommar när det gäller hingstarna, men vi har i Maj/Juni Downland Jaguar och Arhults Waldemar till avel för welshston.
Speyksbosch Dancer kan man betäcka med här på stuteriet i Maj!
 Vi kommer inte att skicka på Dancer i år.
 
Anledningen till detta är helt enkelt att vi väntar tillökning här på stuteriet och inte bara då föl utan även en liten människo bebis, det kommer att ta vår mesta tid :)
 
EG Pauli är hos en ryttare Amanda Ahvenlampi Svensson och tävlar där, framgångsrikt! Han kommer tillbaka till oss om något år eller två!
 
Arhults Cornelius kommer att vara i avel 2014 då på semin, i år väntar andra uppgifter för honom!
 
Men vi hoppas att ni passar på att kommer med era ston till Downland Jaguar och Arhults Waldemar och får en welshponny med bästa tänkbara stam och temperament!