ID kontroll

Nu är det klart för i år ID och Chippning av våra föl, det gick smidigt och alla skötte sig jättebra, även om nu inte alla tyckte det var så trevligt :(
Vi har ju alltid chippat våra föl när dom ID kontrollerats även då det inte var krav på det.

Idag flyttade unghästarna till nytt bete som måste betas ned innan säsongen är slut, det är inte så stort så det går nog ganska snabbt, ett par hektar! Jag har lite bilder därifrån. Sen har dom ytterligare ett bete som väntar så det blir att äta!

Stona ska flytta på sista betet i veckan, ska bara gå över stängsel och stolpar!

Waldemar är kvar hos Susanne ännu och det får han vara lite till då han har fått en kompis som han går med.

I veckan opererades vår lilla Jack Russel tik och det verkar gått mycket bra, hon är just nu pigg som en terrier och springer runt med sin tratt och slår i allt hon går förbi :)

Vi har en utställning kvar, det är i Nybro och vi åker till den med sto och föl så får vi se hur det går.

Vi funderar på att ta hit en tandläkare till vårt stall istället för som vi alltid gör åka till en, vi behöver gå igenom ett gäng, så är det någon som är intresserad hör av er så slår vi oss ihop, vi kan vara hos oss i semin spiltan, där står dom lugnt o tryggt!

Vi sålde Arhults Dawson till Holland, sorgligt men sant, det får bli Speyksbosch Stuteriet som får matcha fram honom på premieringen i Holland! Han är så otroligt snygg lille Dawson, ja nu har jag bara en hingstunge kvar av ridponnyerna nu gäller det att snabbt ta ställnng till om han ska åka han med eller om jag ska behålla honom hmm, jag gillar honom också! Får fundera ett tag, annars vill dom ha honom med - kvar finns en ridponny det är lilla Laura Ashley u. Liza Leontine henne ska jag spara har jag bestämt för Liza ska ju inte betäckas om mer, hon är nu 23 år och har fått 7 mycket bra föl här hos oss! Welsh fölen ska jag behålla, Venedig e. Waldemar Felix e. Jaguar och Molly e. Mystery gullungar alla tre!

Lite nya bilder kommer här från unghästarna och från besök i helgen :)



Det här är Maja 2 år, hon rider på Jaguar! Maja har en ponny av oss som väntar på henne, det är Fideli e. Jaguar, hon får vänta lite till men sen får hon Fideli av oss att ha som sin egna ponny! Fideli är också bara 2 år än så det blir nog bra sen!


Maja och Jaguar






Geisha på bete


Nya betet idag!