Föda upp ponnyer!

Jag har skrivit tidigare hur stor del av vårt liv ponnyerna är! Vi planerar och tar emot nya små liv som vi hoppas ska glädja familjer som vi kan följa och på så vis utöka vårt liv!
 
När vi planerar våra föl är det på inget sätt så att vi erbjuder första bästa som visar intresse att få förvalta våra guldklimpar, ibland blir det så att fölet/ponnyn blir kvar tills rätt köpare dyker upp.
 
Vi vill gärna veta vad köparen har för planer och att just denna lilla passar in i deras liv. Vi önskar också att man tar sig den tid att utbilda och visa ponnyn.
Vår belöning blir att vi kan glädjas med ponnyerna under deras utveckling och liv.
 
Varje gång man visar sin ponny framgångsrikt är det så att föräldrar djuren kan få poäng, dessa poäng kan man sen höja avelsvärdet på stoet eller hingsten. 
 
Vårt Sto Stoak Model blev ELIT på sina avkommor och tack snälla för ni hjälpte oss att visa era ponnyer utbilda dom och ta dom till 3 årstest mm.
 
Nu på avelskonferansen kommer Rhoson Hei-Di-Ho att få sitt ELIT diplom, vilken glädje, det är tack till er alla som jobbar med era ponnyer. 
När ponnyerna har fått A diplom, ELIT diplom och sist Förärvningsdiplom så har dom visat vilken fantastisk ponny dom är.
 
För hingstarna gäller samma sak, 
 
Att visa sin ponny är kul, det är nyttigt för ponnyn och vi hjälper så gärna till med tips och råd, behöver man hjälp med utrustning eller tips på hur det går till och hur en ponny ska se ut.
Gå in på www.groominandshow.se
 
Viktigt är att veta att utställning är en tävling och ibland går det bra och ibland går det mindre bra, domaren har sin tycke och smak. Man lär sig och man får lite tips.
 
När man säger att man vill inte ställa för utländsk domare, det är synd, dom är specialdomare just på vår ras!
 
Så inför 2024 hoppas jag att ni testar på utställning! En ung ägare av en av våra ponnyer, visade sin unga ponny, och vips så fick hon utställningspris!!
 
Det är för tävlingsponnyer så att för att kunna tillgodoräkna sig tävlingsresultatet måste ponnyn i Svenska Welshföreningen vara utställd exteriört.
 
Jag har ett sto Arhults Royal Glimpse, hon har fått många hingstföl och dom är valacker och tävlar, men snälla ställ ut, det är kul, man behöver inte göra det många gånger, men snälla 😇.
 
Vi vill så gärna höra av er, vi är era största supportrar, vi blir så glada och tacksamma när vi hör något från er!
Ett foto nångång då och då, vi är inte ute efter att få bästa vänner och daglig kontakt utan bara lite då och då. Vi älskar våra uppfödningar!
 
 Pannbanden finns att köpa hos www.groomingandshow.se beställ din egna färg!
 
 Dessa  bilder är WPB
 
 
 
 
 
 
Welshponnyer sek B