Visa era ponnyer!

Har ni hört mig tjata visa era ponnyer!
 
Gör det, som uppfödare sitter man med fina ston, vi kämpar med kostnader och jobb för att få fram fina avkommor. Vi försöker välja bra ägare som vill köpa avkommorna, men där tar det inte slut. Vi älskar våra ponnyer och vi vill ofta följa dom, för mig och många fler vill man se att det går bra för dom.
 
Vi vill att ni visar avkommorna speciellt för avelsdiplom, och ungponnytester. Går det bra så gynnar det oss uppfödare för då får våra ston och hingstar poäng, dessa poäng förvandlas sen till att man kan höja avelsvärdet på ston och hingstar. Det är endast på det sättet att våra avkommor gör något, tävlar SM eller något som vi kan få A premierade ston och hingstar eller det alla vill ELIT premierade! 
Men vi behöver er hjälp ni som köper ponnyerna!
 
När man har  ett sto som missar sin ELIT titel för ägaren beslutade sig för att inte visa för avelsdiplom, blir man besviken. Man hoppas att stoet kan få det senare, de avkommor som inte visas vid 3 år missar att få diplom. (I år har man gett dispens för dom som var 3 år förra året) Senare kan man visa för kvalitetsboken. Vitsen är ju inte bara att föräldrarnas avelsvärde höjs utan att även ponnyns/avkommans värde höjs. Att ställa ut och visa är en rolig typ av tävling och en socialträning för era ponnyer-
 
Ja ett litet försök att berätta hur vi ser på avkommor! Naturligtvis vill vi att ponnyerna ska ha det bra och skönt men vi vill också att dom ska få komma ut och visa upp sig. Vill man visa sin ponny så vill vi som uppfödare hjälpa till på alla sätt vi kan, delad glädje är ju dubbel glädje 😅 vi glädjs ju så att få små rapporter om hur det går för er!