Utställning!

Idag har vi varit på en snabb visit på årets sista utställning för oss! Det var Welsh utställningen i Kållared, där Mr Tom Best från UK dömde.
Vi tycker alltid det är otroligt givande och spännande att försöka åka på de olika utställningar som besöks av utländska domare.

När vi var på väg till Holland för en vecka sedan gick ju vår bil sönder som bekant, den står på en verkstad i Skåne så för att komma till dagens utställning var vi beroende av att få skjuts. Det fick vi, men som alltid när man inte rå sig själv blir det krångel.... Nej vi är inte otacksamma att få skjuts utan efter många vedermödor kom vi fram i tid. Tack snälla Mia och Tommy för ni ställde upp och försökte hjälpa oss innan vi kom fram.

Med andan i halsen hann vi in i ring i tid, vita ponnier skulle förses med smutsavstötande päls, speciellt när dom inte gillar att bada.
Jaguar har en för kärlek till smuts, vilket han demotrativt visade efter det vi kom hem genom att gå ut i hagen och rulla sig i värsta smuts fläcken för att anta sin något solkiga look igen.

Jaguar har inte varit hemifrån gården på 5 år, han är ingen favorit av utställningar sen har han ju i flera år haft problem med sina bakben efter ett antal sparkar av illvilliga ston. Resan ända till Kållared var nog för lång för honom för han knixade väldigt i bakbenen när vi kom fram. Det visade han också i sin trav där han inte kunde sätta in bakbenen under sig som man bör.Men vi är jättenöjda med det omdöme vi fick, Domaren Mr Best talade länge om hur bra benad Jaguar är, vilka bra knän och skenben! Jättekul sen fick han beröm för sin mycket bra welsh typ sin rygg och han frågade Madeleine om han betäckte, hon sa ja och då sa han att det var bra för han kommer från ett mycket bra och prestige fyllt stuteri med värdefulla blodslinjer!

Till det som var lite mindre bra.... han tyckte att han uppförde sig som en 2 åring inte 10 åring!!!! Det blir så att tyvärr ger jag ett silver på honom fast han är en guldponny! Jäkla Jaguar busade bort sitt guld ha ha... Ja sånt är livet när man ställer ut ömsom vatten ömsom vin!
Vi tycker att det är toppen att Mia och Tommy ställer upp och arrangerar utställning som denna och trots att vi var på en blixt visit hoppas vi kunna komma tillbaka nästa år om det blir ett nästa år!

Vann i sek B gjorde Kenwoods Royal Gala ett litet vackert ett års sto som är nära släkt med vår Royal Glimpse, hon var en värdig vinnare och grattis till er andra och grattis till den lilla godingen Heinarth Mr Milligan som blev BIS.

Nu är Jaguar tillbaka i sin hage där han trivs bäst, han är en mycket bra avelshingst och det är vad han får vara i fortsättningen och vi får träna upp de andra att åka på utställning istället för vår Jaggis gillar att rulla sig i lera och snacka med stona!