Hingstar och betäckningar

Nu skulle betäcknings sässongen vara i full gång men vädret gör att många ston står och stampar med dåliga brunster.
Vi har betäckt om ett welsh sto och tre ridponny ston än så länge, de första ska dräktighets undersökas i veckan. Vi har många förfrågningar om betäckningar och jag hoppas inte folk ger upp i det kalla vädret.
Waldemar har betäckt flera ston och flera är på väg, så han får lite welsh avkommor nästa år!

Vi har haft förfrågningar på vår hingst Birtley Merlyn men han är kvar i England, han ska ställas ut och så ska han betäcka ett sto hos uppfödaren kanske 2.
Han är e. Eyarth Red Pepper som har blivit något av en smasch, han har i år flera ston på besök från väldigt välkända stuterier, det ska bli kul att se fler avkommor e. Eyarth Red Pepper! Hans möderne är ju Stoak Stud, samma som vår Stoak Model.
Han är snygg och Isabelle.
Vi använder inte 2 års hingstar i avel normalt sett, inte heller gör Birtley stud, utan hon låter honom betäcka ett eller två trygga ston innan han ska resa till Sverige!
När vi var i Wales sa en gammal uppfödare av sek B, "to use a 2 year old colt is the same as ask a boy to do a mans job" Väldigt visa ord och man måste tänka på att det är ännu bara en ung ponny!

Vi är väldigt noga med att våra hingstar kan uppföra sig, när Waldemar var 2 år öppnade han inte munnen, inte heller som treåring visade han några som helst "hingstfasoner", nu som 4 åring är han lite mer heman! Men att uppföra sig är viktigt.
Där är Speyksbosch Diablo ett fantastiskt föredöme, han skaulle aldrig uppföra sig dåligt! han är supersnäll mot andra hingstar, han står med Leuns Velds Elegant utan boxgaller och dom har så kul i stallet och latjar med varandra.
2 betäckande hingstar en 21 år och den andra 6 år :)

Det är Diablo som hitintills fått flest ston, sen Waldemar och så Dancer och Jaguar ungefär i den ordningen! Mystery har ännu endast betäckt ett sto, och vilken fantastisk gentleman han var att betäcka med :)

Diablo kommer att efter betäcknings sässongen att åka upp till sina ryttare igen och fortsätta sin karriär där på dressyrbanorna. Han är säkert efterlängtad.
Vi hoppas att han får många ston nu, vi har ju sålt två av våra till Holland, så jag får väl betäcka ett par ston till med Diablo, han lämnar enastående gångarter, temperament och typ!

Vi lägger om lite av varje nu så ganska många ponnier är till salu, om det är någon som är av intresse hör av er!