Nytt blod!

Vi har köpt ett nytt hingstföl, vi bokade redan i Maj och nu är han här.
Vi har ju våra unika ston och vår egen röda tråd vi avlar efter. Downland/Cottrells linjer och vi har hittar i Holland blodslinjer som klickar bra med våra.
 
När man brediver avel måste man hålla sin linje, man kan inte hoppa fram och tillbaka så fort man ser ett sött ansikte.
Linjeavel är en snabbt sätt att konsolidera sina linjer, om man är säker på att just dom linjerna inte lämnar något som man inte vill ha i sin avel.
 
Detta hingstföl är linjeavlat på en linje som varit extremt framgångsrikt ute i Europa och nu även i USA och Australien.
Nyligen exporterades Electrics pappa till Australien och vi är så glada att vi lyckades köpa detta föl med en fantastisk stolinje.
 
För flera år sedan födde vi upp en snygg kille vid namn Arhults Amazon e. Stougjeshoeve Escudo u. Cottrell Arian. Vilken fölunge det blev. Han var planerad att bli vår hingst, men livet kom emellan och jag var tvungen att sälja honom.  Sånt är livet ibland.
Nu hoppas vi på Stougjeshoeve Electric e. Stougjeshoeve Escudo u. Stougjeshoeve Elaine ue Mintfield Aristocrat som är u. Cottrell Arian vårt gamla sto. Hingstarna är snarlika varandra. Amazon är numera Ridponny ocg valack.
 
Lägger upp lite bilder på alla ponnyer jag har nämnt här.
 
 
 
Stougjeshoeve Electric
 
 
Stougjeshoeve Elaine
 
 
Stougjeshoeve Escudo nu exp till Australien
 
 
 
Arhults Amazon e. Stougjeshoeve Escudo u. Cottrell Arian