Vi åkte på utflykt!!

Otroligt roligt vi åkte på utflykt!!! Danmark var målet och Madeleine jag och Ebba åkte en helhelg och på vägen hem besökte vi EM i ponnydressyr!!
 
Att få chansen att besöka INternationella welsh utställninge var underbart och roligt!! Då får man se vad som verkligen är gångbart! Vi koncentrerade oss på sek B Welshponnyn och där syntes tydligt att Sveriges representanter inte var av lika hög klass som dom bästa, det var flera ponnyer som utmärkte sig speciellt! Holland låg i framkant verkligen!
Nu ska sägas att alla ponnyer från UK som vinner var ju inte där! Mmen det var en stor uppslutning av ponnyer!
 
Den som fick mest uppmärksamhet var Ängvaktarns Bumble Bee, när hon kom tappade de Svenska Sek B fansen andan och var säkra att hon skulle vinna sin klass.... hmmm hon är en dotter till Downland Jaguar och ruskigt snygg!! Hon kunde verkligen konkurrera bland de bästa och rörde sig superbra!
En Svensk årings var placerad högt och det var Kulltorps 1 årshingst, men åringen som vann var i en klass för sig, han dansade in i ringen och rörde sig spektakulärt och dansade fram, han gav det han skulle på rätt ställen och var av den elegantare typen!!
 
Men ett stuteri som hela tiden sätter welshen på världskartan är STOUGJESHOEVE från Holland och visst är det underbart då vi har deras leasade hingst här i Sverige i år :) Ta lärdom av detta stuteri för dom ligger alltid i framkant!
 
Det roliga var att vi hade ett riktigt dream team till domare från Heinarth stud i Wales och Weston Park Stud i Australien vad kan vara bättre..... Tänk att få se Weston Parks ägare döma, dom föder upp världens bästa sek B ponnyer!!!
 
Mycket Internationellt folk bland publiken!!!
 
När de bästa avelsstona blivit placerade tog dom och strök sina föl ur deras klasser så stona skulle få vila inför finalen, vilket var ett klokt beslut, detta resulterade i att fölklassen blev en knaper klass i sek B med få deltagare!
 
Stougjeshoeve gjorde rätt i detta, deras hingstunge var av högklass och hade förmodligen vunnit fölklasssen, men stoet var outstanding hon blev BIR och vann sedan hela Internationella utställningen!! Vi kan bara än en gång tacka och buga att v har fått använda deras hingst Envoy!
 
Även ungstoet från Stougjeshoeve vann sin klass så om man vill ha det bästa måste man nog börja se sig omkring, billiga ponnyer i Sverige är kanske inte det bästa!! Men vi ska inte föringa de stuterier som har tagit in det bästa av avelsmaterial och föder upp en liten selekterad avel med 2-4 welshföl om året!!!
 
 
Internationell Supreme Champion blev hon detta vackra sto och inget annat sto kunde mäta sig med henne!!!
 
Reserv sek B hingsten från Holland!!
 
 
Ebba solar sig!!
 
Det gråa stoet är Ungponnychampion sek B också från Stougjeshoeve stud i Holland!!
 
Ängvaktarns Bumble Bee
 
Det kommer fler bilder från Internationella utställningen.....