Våren

Nu är våren här, jag känner en stress just för att tiden rusar iväg och nu ska snart de första stona föla. Det är Model, Nancy och Corientje som är först ut.

Vi har haft några riktigt hektiska dagar, för en vecka sedan dog ju våra lilla Nora plötsligt i en njursjukdom som ingen haft en aning om, Nora var vår lilla Jack Russel, i fredags var det dags igen då blev hennes mamma Yatzy sjuk! Det var fruktansvärt! Hennes ögon var rödsprängda hon orkade inte gå och hade slutat äta!!!!

Snabbt kastade jag till alla hästarna hö för att slänga mig in i bilen och full fart till djursjukhuset. När jag väntade där i ett behandlingsrum la hon sig bara ned på sidan på bordet och verkade nästan medvetslös..... panik var finns veterinären när man behöver den.
Jag fick gå runt med henne i famnen, kroppen var full av gifter så hon var så påverkad. Det var jätteläskigt. Nu vågar jag skriva om henne för idag verkar hon lite piggare! Jag fick i helgen åka iväg med henne och tanka upp henne med vätska. Det var livmodern som spökade och hon ska när det värsta lagt sig opereras.
Det är ju inte billigt!

Jag har arbetat med att försöka tömma boxar, men efter den här vintern är jag så trött i axlar och kropp att varje greptag känns. Några stolpar har vi också slagit ned så snart hoppas jag att hagarna är ok, vi hade ju otur att en inackordering rev alla våra hagar precis innan kälen slog till så hagar har verkligen varit en brist vara hos oss i vinter.

Igår hade jag en underbar dag med min son, det är inte många sådana dagar, vi var ute och åt lunch, talade och shoppade loss på bl.a Ikea. Han bor ju inte hemma längre så man njuter av tiden man får med honom!

Idag ska vi fortsätta tömma boxar, tur att Gustav hjälper mig han är så mysig :).

Betäcknings sässongen blir nog lite senare än vanligt i år, vi är inte färdiga med stallet, det blir också svårt att få boxarna att räcka till för besökande ston då betena inte är upptorkade på långa vägar.
Vi brukar alltid släppa ut unghästarna på bete redan i början på april, men där finns fortfarande snö, och där det inte är snö är det översvämning.

Jag kommer att sälja några treårs ston, alla säljs med en betäckning, 2 ridponnier och 1 welsh.
Arhults Geisha e. leuns Velds Elegant
Arhults Lady Lovely locks e. Vita Nova's Hanassie
Nordy Ladies Day e. Bronheulog Royal
Likaså säljer vi
Arhults Nemo *2008 e. Vita Nova's Hanassie
Arhults Chicago *2009 e. EG Pauli
Arhults Ludwig *3009 e. Speyksbosch Diablo

Jag letar också efter hö, har inte letat väldigt länge faktiskt men vet ni någon som har hö, både plastat och torrt så köper vi. Helst storbal.

Jag så vårbestyren fortsätter här och jag hoppas att ni alla ska få fina föl, vi håller tummarna.

Diablo kommer hem i början på Maj om allt fungerar som tänkt, men han kommer inte att vara färdig för att betäcka förräns i mitten på Maj.