Åretsföl

Vi väntar och väntar men snart kommer väl föl nr två! Det är efter den Holländske hingst vi leasade 2015 och vi väntar 3 föl där, något av dessa 3 föl kommer att vara till salu, liksom charmknutten och den fantastiskt fina Amadeus e. A Waldemar kommer att vara till salu.
Är ni intresserade så boka gärna mot handpeng!
 
Amadeus
Han rör sig bra är exteriört bra och definitivt ett hingstämne, kommer att bli runt 130, mycket lik sin pappa som föl! Han har ett fantastiskt huvud med stora stora ögon!
 
 
 
 
 
Med att använda Stougjeshoeve Envoy så ville vi ha hans pappas blod Cwrtycadno Cymro e. Eyarth Celebration, denn hingst springer nu med stona på Eyarth stud, vilket är en av Europas främsta stuterier och Celebration är något vi trakterar efter.
Vår lilla hingst Birtley Caspar är ju linjeavlad på honom 3 ggr genom sin far Eyarh Red Pepper.
 
Envoy har spektakulära gångarter, han har ett welshigt huvud och ben fantastiska ben, vilket vi har innan på våra ponnyer genom Downland Jaguar som oftast lämnar 8 på sina avkommors ben! Nu hoppas vi att blodet stämmer in på våra blodslinjer!
 
Att avla welsh avlar man en ras och en typ och för oss är det viktigt att inte tappa welshen så dom blir hästiga i huvudet eller typen!
Cwrtycadno Cymro farfar till fölen vi väntar! Bild Ingrid Delaitre
 
Mamma till Envoy är Stougjeshoeve Ecspeiale e. Breeton Dai (ELIT) multi Champion otroligt vackert sto!!
 
Breeton Dai
 
Envoy som åring!
 
Detta är så spännande!!
 
Det är de enda fölen efter Envoy som kommer att födas då han är såld till sporten och är numera kastrerad! Vilken tur att vi fick chansen att använda honom!!
 
Avel är inte en slump!! Avel är långsiktig planering och noga genomtänkta drag!!