Årskrönika del 1

Vi har lidit svårt av detta år som gått, faktiskt blörjade det redan 2015 i och med att Arhults Cornelius skadade sig svårt i hagen. Hans rygg gick inte att fixa och han var halt även i skritten. Vi tog det svåra och grymma beslutet att han fick somna in.
Många tårar rann och frågan varför vi var tvungna att förlora denna underbara kille?
 
Vid Nyår 2015 var jag och Christer och filmade Pauli och Madeleine när dom tränade i Torsås, han var som alltid otroligt fin och det var en njutning att se honom under ryttare.
En vecka senare ringer Madeleine och han står med en has stor som en fotboll, fullständigt oförklarligt
och inga sår eller skador fanns synliga. 
Han åker till Djursjukhuset på Västkusten, där konstaterar man att han har en blodförgiftning i ett blodkärl och han blir kvar och man för söker få ned hans feber. I det läget skakade han av smärta och det var helt idiotiskt att det ska vara så att man måste åka så långt för att komma till ett jour djursjukhus!
Han kom senare hem igen, men svullnaden gick inte ner smärtan fanns kvar, han skakade av smärta om man närmadesig hans ben.
Han blev sämre igen och fick åka in, vi fick lägga enorma summor pengar på detta då hans försäkring tog slut, prognosen var dålig, men veterinärerna tyckte att det var ett intressant projekt.
Att se någon lida så under så lång tid gör ont långt in i själen på en, veckorna gick och han blev inte bättre han stod still i sin hage och hade fruktansvärt ont. 
Veterinärerna hade endast råkat ut för ett fall som detta tidigare och ville gärna fortsätta, dom tyckte det var intressant, prognosen för framtiden var dålig och det man visste var att det skulle komma tillbaka det gör det nästan alltid!
Då efter 7 svåra år och plågor tog vi det hemska beslutet att låta honom somna in, vi kunde inte mycket göra och det var det värsta beslut vi någonsin tagit. Madeleine och jag kunde knappt tala med varandra vi bara grät. Tänk så mycket kul vi har haft med denna kille som vi köpte när han var 1 år 2003. Han som nu skulle sättas i avel efter att ridits. Han som gick svår dressyr, vår fins älskade Pauli.
Vi fickk inte en krona från hans livförsäkring, veterinärerna ville fortsätta behandla, men någonstans där bland alla räkningar måste man tänka på djuret!
Älskade älskade Pauli vi kommer alltid att sakna dig och det gör ont i hjärtat när jag tänker på hur det slutade!
En sak är säkert vi kommer aldrig sluta sakna dig.
 
Nu hade vi förlorat två av våra fina hingstar, Diablo var fortfarande utlånad till tävling Dancer var hemma och skulle stå till avel, Jaguar reste på våren till England, hästantalet har krymt och jag var tyvungen att leta nytt boende då jag var uppsagd från gården där jag bodde! 
Året började inte bra och det har gått krokiga vägar, ibland undrar man om det är verklige värt det :(
 
Detta hände enbart första månaden på året! Fortsättning del 2 kommer.....
 
 
Vackra Cornelius när vi vann Årets hingst 2013 och blev bästa hingst alla sektioner!!
 
 
Vackra vackra Pauli så mycket fint och roligt vi haft tillsammans!
 
Susanna

GOTT NYTT ÅR! :D Hoppas du får ett underbart fint 2017, kramar S

Hanna

Hjärtskärande läsning. Men såå vacker han var! <3