Vita Nova's Hanassie RP 153

Vår älskade Hanassie finns inte mer, han blev plötsligt väldigt trött och gammal, åldern och värmen tog den sista gnistan från honom.

Nu ligger han i en vacker dunge nere i skogen, eller springer han på ett grönt fält och letar efter en ny hjörd med vackra ston! En hingst som Hanassie hoppas jag återföds i en ny ponny, en som kan fortsätta det han var bäst på nämligen producera tävlingsponnyer!

Aldrig tidigare har det funnits en hingst av hans kaliber bland Sveriges ridponny hingstar, han producerade den ena tävlingsponnyn på hög nivå efter den andra! massor av avkommor med Internationella meriter.

När Madeleine var i Holland träffade hon Hanassies ryttare, hanassie är själv riden och tävlad så långt upp det går på Nat nivå, fast bäst var han i avelsboxen.

Han har avkommor som är så multi talanger, Bjirmens Wytze som tävlat för Englaska landslaget i dressyr på EM i Polen, han tävlade också hoppning på Internationell nivå men aldrig på EM.
Take IT Easy (Syndicat Linaro) Kooihuster Teak är den enda ponnyn i Europas historia som tävlat i EM i två discipliner nämligen först hoppning sen dressyr!

Jag kan fortsätta i det oändliga och berätta om denna fantastiska individ, men jag ska istället lägga ut massor av bilder på hans avkommor! Strax följer det här nedan. Vi är så tacksamma och lyckliga över att ha varit en del av Hanassies liv, och grattis till er som har en avkomma efter Hanassie eller kan komma över en avkomma, dom är mycket speciella och framgångsrika!

Vi hoppades hela tiden att ASRP hans avelsförening skulle ge honom ELIT här i Sverige, men han fick under sin levnad nöja sig med Dubbelt A premierad.

Foton följer.....

Först på Hanassie, sen på Holländska Ponnyer sen på några av hans svenska avkommor!


Hanassie 24 år gammal