Speyksbosch Diablo

Oj vad tiden rusar iväg och det händer trevliga saker hela tiden, nu är vi så stolta för Speyksbosch Diablo har idag för andra gången i sitt knappt 5 åriga liv startat LA:1! IDAG VANN DIABLO!!!!! Han blev Etta med segertäcke och allt! Det var precis det vi visste att detta är hingsten med stort H. Prestation Prestation!
Jag tjatar och tjatar men vad betyder ett bruksprov när dom går så hårt åt de unga hingstarna att dom måste vila och rehabilitera sig i 1,5 år efter.
Elin som är ryttare och skiner som solen, älskar naturligtvis sin Diablo - hon tycker att det känns som Diablo tycker det är bättre med LA klasser än LB! Diablo som är vaken gillar när det händer saker och det händer onekligen grejor. Han är så duktig i den förvända galoppen, och skänkelviktning går jättebra nu. Det är svårt för en ponny med så mycket gång att hålla takten samtidigt som man går åt sidan. Men det går strålande.
Diablo har gångarter så alla domare kommenterar hans fantastiska rörelser, det kommer att dröja fortfarande något år innan han är så stark att vi verkligen kan se hur dom ser ut under ryttare.
För hand är det inget svårt att se rörelserna, han slog nock på domarna och nästan alla konkurrenterna på sin premiering 2007 i Holland, vann gjorde som jag skrivit tidigare Heitraks Marwin som har samma pappa som Diablo!

Men det roliga är att på sitt bruksprov bedömdes Diablo har mer talang i hoppning än i dressyr. Nu är det ju så här att Diablo rids av en 13 årig tjej som utbildar honom, det säger ju inte lite vilken fantastisk tjej hon är, men det säger ju lite också vilken fantastisk ponny Diablo är. Här sitter ingen vuxen och trimmar utan han rids uteslutande av Elin.
Elin red också ärevarv idag på Diablo, han skötte sig exemplariskt!
På fredag kommer han hem till oss för att vila och smälta lite intryck samtidigt som han ska verka i avel hos oss, passa på nu och betäck med en vinnare som vinner när det är tävling och då med ett barn på ryggen! I juli månad bär det av tillbaka till Sundsvall och Elin igen, denna gång för att trimmas för dom stora uppgifterna i framtiden.
Diablo tävlar bland D-ponnier så i värsta konkurrans, han är inmätt till 1,41 cm., det känns skönt att han går som D ponny för då kan ingen gnälla att han ä för hög!

Jag väntar på att få bilderna från idag men dom kommer väl snart fram tills det får ni nöja er med bilder som är tagna från förra tävlingen.



Läcker va? Jag glömde i all lycka skriva att i förklassen LB;1 kom han på en hedrande tredje plats


Kort från idag taget med en telefon!!